Banánový chlebík

Banánový chlebík

INGREDIENCIE
2 lyžice cereálnej zmesi INKA
125 ml vriacej vody
3 zrelé banány
150 g pšeničnej múky
160 g celozrnnej múky
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
½ lyžičky sódy bikarbóny
½ lyžičky soli
½ čajovej lyžičky škorice
¼ čajovej lyžičky muškátového orieška
60 ml extra panenského olivového oleja
180 g trstinového cukru
2 veľké vajcia
½ lyžičky vanilkového extraktu

POSTUP
Pripravíme si polovicu šálky cereálneho nápoja INKA. Necháme vychladnúť. Olúpeme banány a rozpučíme ich vidličkou. Zalejeme vychladenou cereálnou zmesou INKA a premiešame. Všetko vylejeme do väčšej misy a pridáme pšeničnú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu a muškátový oriešok. Miešame tak, aby sme vytvorili vláčnu hmotu. V oddelenej miske vymiešame cukor a vajcia a potom ich pridáme k ostatným surovinám, pridáme ešte olivový olej a vanilkový extrakt a zmiešame. Hotovú hmotu si dáme do formy na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút.