Podstúpili ste náročný chirurgický zákrok? Takto sa dáte rýchlo do poriadku

Podstúpili ste náročný chirurgický zákrok? Takto sa dáte rýchlo do poriadku

Po chirurgickom zákroku je dôležité, aby ste podstúpili časť rýchleho a úspešného zotavenia. Spôsobov, ktoré môžete na tento účel využiť, je viac. Spolu s dodržiavaním pokynov vášho chirurgického tímu pre následnú starostlivosť vám môžu však aj nasledujúce tipy pomôcť podporiť proces hojenia po zákroku.

Ak sa teda chcete dať čím skôr do poriadku, pokračujte v čítaní a dozviete sa, ako na to.

Doprajte si dostatok odpočinku

Vyriešili ste spolu a k maximálnej spokojnosti s najlepšou chirurgiou Trenčín svoj aktuálny problém a čakáte na výsledky? Potom je dôležité proces hojenia podporiť vhodným správaním.

Najdôležitejšia vec, ktorú musíte po chirurgickom zákroku urobiť, je dostatok odpočinku. Aj keď sa možno budete chcieť čo najrýchlejšie vrátiť do svojej každodennej rutiny, je dôležité, aby ste si na chvíľu oddýchli od povinností, aby sa vaše telo mohlo uzdraviť. Nie náhodou po takýchto náročných stavoch odborní lekári pacientom predpisujú kúpele.

Pár dní v peknom Hoteli Park v Piešťanoch vám pod dozorom lekárov určite prospeje. Ak ešte na doliečenie v kúpeľoch nedozrel čas, dobre sa aspoň vyspite. Vaše telo robí väčšinu svojho liečenia a opravy aj keď spíte, takže je pre vás nevyhnutné snažiť sa spať viac ako zvyčajne. Skúste si dopriať odporúčaných 7 – 9 hodín odpočinku každú noc, pomôcť si môžete aj krátkym zdriemnutím počas dňa, aby ste podporili proces regenerácie.

Pohybujte sa bez preháňania

Aj keď je dôležité sa po chirurgickom zákroku upokojiť, rovnako dôležité je pohybovať sa, aby ste podporili proces obnovy. Ak na chvíľu vstanete a poprechádzate sa, môže to pomôcť zlepšiť váš krvný obeh, čo umožní životne dôležitým vitamínom a živinám dostať sa na miesto chirurgického zákroku.

Nezabudnite sa porozprávať so svojím lekárom o tom, aké druhy aktivít môžete bezpečne vykonávať a kedy je ideálny čas na absolvovanie uzdravujúceho kúpeľného pobytu pre seniorov v Piešťanoch.

Jedzte stravu bohatú na živiny

Ako väčšina oblastí vášho zdravia, aj vaša strava ovplyvňuje schopnosť vášho tela liečiť sa. Konzumáciou nutrične bohatej a vyváženej stravy môžete pomôcť predchádzať infekcii a podporiť rýchlejšie hojenie. Medzi zdravé potraviny, ktoré môžete jesť počas zotavovania, patria:

  • hrozno, čučoriedky a jahody;
  • mrkva, paprika a brokolica;
  • sladké zemiaky;
  • kel a špenát;
  • orechy;
  • semená;
  • vajcia;
  • hydina;
  • chudé mäso.

Ak ste však podstúpili operáciu tráviaceho traktu, vo výbere stravy treba byť opatrný. Ideálna je diéta stanovená odborným lekárom, ktorý vie najlepšie, čo vám prospeje a naopak uškodí.

Zdroj obrázka: fizkes/Shutterstock.com