Veľa muziky za málo peňazí? Luxusný interiér bez drahých doplnkov

Veľa muziky za málo peňazí? Luxusný interiér bez drahých doplnkov

Na to, aby naše priestory vyžarovali pohodlie, luxus a sofistikovanosť, by sme v ideálnom svete  mali všetci k dispozícii profesionálneho dizajnéra. Žiaľ, realita je iná a naše peňaženky nedisponujú touto možnosťou. Našťastie existujú spôsoby, ako získať vlastný, luxusný vzhľad interiéru bez toho, aby ste ohrozili svoj rozpočet. S niekoľkými jednoduchými úpravami a strategickými stylingovými technikami si môžete vytvoriť priestor, ktorý bude pôsobiť kráľovsky aj s minimálnym rozpočtom.

Čítajte ďalej a objavíte niekoľko tipov, ako zmeniť váš domov na luxusný príbytok bez ohrozenia vášho rodinného rozpočtu.

Pohrajte sa s textíliami

Pohovka, stolička, vankúše a závesy, ktoré sú všetky z rovnakej látky a štruktúry, takmer určite spôsobia, že váš priestor bude plochý. Vymeňte preto nevýrazné vankúšiky za rôzne textúry a veľkosti, aby ste im mohli jednoducho pridať rozmer.

Ak máte farebnú averziu, priestor oživíte len pridaním niekoľkých odtieňov, ktoré sú miernou variáciou neutrálnych tónov, ktoré už máte. Vyskúšajte svetlú horčicovú, prašnú ružovú alebo jemnú fialovú, štýlové kovové stojany na víno na pozadí týchto farieb nádherne vyniknú.

Osviežte a dodajte luxus priestoru kvetmi

Na to, aby ste do svojho priestoru pridali luxus, nepotrebujete megaaranžmán, ktorý vysaje vašu peňaženku. Jednoduchá kytica z obchodu môže byť všetko, čo potrebujete na dodanie sofistikovanosti. Okrem toho je to všetko o tom, ako si naaranžujete kvety a vázu, do ktorej ich umiestnite. Najprv oddeľte kyticu podľa typu stonky a potom vytvorte niekoľko malých aranžmánov, ktoré rozšírite po celom dome. Podobnú silu majú aj krásne zelené izbové kvety. Zásah do vašej peňaženky (a času) je s nimi minimálny, no dopad na váš domov obrovský.

Inovujte hardvér

Pravdepodobne ste to už počuli a z dobrého dôvodu. Výmenou vášho štandardného hardvéru za niečo modernejšie a šik sa váš priestor okamžite rozžiari. Vyskúšajte renovovať kuchynské skrinky, kúpeľňové umývadlo alebo spálňový nábytok, aby ste starým priestorom dali nový život. Ak nemáte na výmenu nábytku, jednoduchým riešením môže byť aj moderné nábytkové kovanie.

Nezabudnite na poriadok

Ak máte inštaláciu nábytkového kovania alebo nových kľučiek za sebou, je čas dať všetko v priestore do poriadku! Neporiadok a chaos sú rozhodne out. Jedna vec je mať veľkoryso štylizovanú policu alebo krbovú rímsu, ale príliš veľa vecí vo vašom okolí a na jednom mieste môže pôsobiť lacno a chaoticky. Znížte preto počet aktuálneho príslušenstva a upravte svoj zhromaždený majetok len na pár obľúbených a ikonických kúskov, aby priestor vyzeral vznešene a klasicky.

Zdroj obrázka: Followtheflow/Shutterstock.com