Najlepší spôsob ochrany auta? Kvalitné zateplenie garáže

Najlepší spôsob ochrany auta? Kvalitné zateplenie garáže

Samostatne stojaca, ale aj garáž pri dome môže byť pre majiteľov nehnuteľností priestorom, v ktorom sú denne konfrontovaní s množstvom problémov. Nielen zima alebo vysoké teploty, ale aj vlhkosť, hluk a minimálna ochrana majetku spôsobuje v nedostatočne izolovanej garáži počas jej využívania značné problémy.

Pridanie dodatočnej a kvalitnej izolácie je preto riešenie, vďaka ktorému získate niekoľko nasledujúcich výhod.

Garáž izolovanú expandovaným polystyrénom môžete využívať celoročne

Garáže sa používajú na oveľa viac, než len na ochranu vášho vozidla pred poveternostnými vplyvmi. Dnes v týchto priestoroch zvyčajne nájdete fitness zariadenia, ihriská, projektové dielne a ďalšie multifunkčné zariadenia. Ak v nich navyše máte k dispozícii správnu izoláciu, teplo vám zaisťuje, že si môžete vychutnať miestnosť na akúkoľvek aktivitu, bez ohľadu na počasie.

Investujte preto do výberu kvalitného expandovaného polystyrénu a zvýšte izoláciou vašej garáže nielen jej konštrukčné vlastnosti, ale aj využitie počas celého roka.

Znížený prenos tepla a chladu

Vo väčšine domov s pripojenou garážou majú vchodové dvere izoláciu a ochranu proti poveternostným vplyvom. Tieto opatrenia však nie sú ideálne, ak je veľmi teplo alebo zima. Zakaždým, keď otvoríte dvere, tieto podmienky sa dostanú do vášho domova, čo núti vaše kúrenie a klimatizáciu pre udržanie aktuálnej teploty pracovať ešte viac.

Ak je garáž izolovaná, máte istotu, že boj proti teplu alebo chladu nemusí byť tak vyčerpávajúci a drahý. Navyše, vďaka špeciálnej armovacej mriežke môžete aj s izoláciou premeniť garáž na vzhľadnú budovu, ktorá zapadá do celkového štýlu okolia.

Chránite sa pred oxidom uhoľnatým

Mnoho vozidiel má dnes systémy diaľkového štartovania, ktoré sa nielen v domácnosti s malými deťmi veľmi dobre uchytia. Bez izolácie v stenách môže akýkoľvek oxid uhoľnatý zachytený v garáži preniknúť do vášho domova a mať vážny dopad na zdravie vás a vašich blízkych. Aj vozidlá s kvalitným repasom dpf filtra budú mať na vaše zdravie v izolovanej garáži menší vplyv, ako bez nej.

Izolácia chráni vaše osobné veci

Či už používate garáž na skladovanie sezónnych dekorácií a predmetov alebo na predvádzanie zbierok, vlhkosť spôsobuje hrdzu a extrémne teploty môžu viesť k poškodeniu, ktoré výrazne znižuje hodnotu všetkých týchto predmetov. S izoláciou sa tomu môžete vyhnúť a všetky vzácne skvosty ochrániť.

Znížite prenos hluku

Bývate v oblasti, kde sú susedia v tesnej blízkosti? Ak áno, váš skorý ranný čas v dielni alebo nácvik kapely vášho tínedžera môže spôsobiť vážne podráždenie tým, ktorí bývajú vo vašej bezprostrednej blízkosti. Navyše, izolovaná garáž tiež znamená, že nebudete musieť počuť všetok ten hluk, ktorý sa deje okolo vášho domu, napríklad keď sa deti hrajú alebo dospelí používajú kosačky na trávu a iné vybavenie.

Zdroj obrázka: Radovan1/Shutterstock.com