Jednoduchá diéta na zvýšenie libida: Zdravé ryby a semená sú základ

Jednoduchá diéta na zvýšenie libida: Zdravé ryby a semená sú základ

Priznajme si to: kto by netúžil po zdravom sexe ? Koniec koncov, aktívna sexuálna túžba je spojená s potešením, úľavou od bolesti, kontrolou močového mechúra, lepším spánkom a ďalšími významnými výhodami. Robustný sexuálny život samozrejme zvyšuje aj intimitu s partnerom. Nie vždy to ale funguje ako má, čo nie je dôvod na paniku. Existuje predsa veľa spôsobov, ako si okoreniť váš sexuálny život, vrátane meditácie. Avšak, pokiaľ ide o zlepšenie vašej sexuálnej túžby, mali by ste zvážiť aj svoju stravu.

Koniec koncov, vášeň si vyžaduje aj trvalú energiu, ktorú si môžete doplniť a zvýšiť zároveň chuť na sex kvalitnými potravinami.

Jednoduchý spôsob, ako zlepšiť erekciu?

To, čo riadi naše libido, je v skutočnosti veľmi zložitá sieť biologických, psychologických a sociálno-kultúrnych vplyvov. Veľkú úlohu zohrávajú aj naše hormóny. Všetky tieto veci sa spájajú, aby vytvorili sexuálnu túžbu. Silná sexuálna túžba môže súvisieť s rutinným cvičením, vysokými hladinami dopamínu, primeranou sebaúctou, normálnym testosterónom a jedením potravín, ktoré zvyšujú libido.

Na druhej strane, úroveň libida môže byť negatívne ovplyvnená alkoholom, drogami, úzkosťou, chorobou, únavou, menopauzou a inými životnými okolnosťami. Ak teda chcete nájsť jednoduchý spôsob, ako rýchlo zlepšiť erekciu, nielen prírodné výživové doplnky, ale aj zmena vášho správania a životného štýlu vám prospeje.

Výživná strava namiesto liekov

Podobne ako pri spánku, aj v sexe sa cítite dobre aj vďaka správnej strave. Zdravý sexuálny apetít je spojený s pocitom fyzického a emocionálneho zdravia, takže nie je prekvapením, že potraviny, ktoré jete, zohrávajú úlohu pri podpore vášho sexuálneho života.

Výživná strava môže prospieť vášmu sexuálnemu životu mnohými spôsobmi, vrátane zlepšenia vašej výdrže v spálni. Okrem toho, jedenie stravy bohatej na zeleninu, zdravé semená a chudé bielkoviny — a s nízkym obsahom potravín, ktoré obsahujú cukor a nasýtené tuky — môže tiež pomôcť predchádzať poruchám, ktoré ovplyvňujú vaše libido, ako sú  hormonálne stavy.

15 potravín, ktoré zvyšujú libido

Takže, bez toho, aby to znelo ako pokazená platňa, to, čo vložíte do svojho tela, určuje, ako dobre bude fungovať. Tým, že svoje telo naplníte nezdravými potravinami, zápalovými olejmi a zložkami, ktoré ničia hladinu cukru v krvi, sexuálne zdravie sa zhoršuje. Namiesto toho sa zamerajte na potraviny, ktoré zvyšujú libido. Ide o potraviny bohaté na zinok, antioxidanty, vitamíny B a omega-3 mastné kyseliny prospešné pre srdce.

Medzi takéto potraviny patria ustrice, kvalitné ryby, hydina, orechy, semená, jablká, cvikla, maliny, avokádo, vajíčka, čokoláda, bazalka, olivový olej, mrkva alebo melón.

Ak tieto potraviny zaradíte do svojho jedálnička, výsledný efekt sa dostaví nielen v oblasti zlepšenia vašej sexuálnej túžby, ale aj celkového zdravia.

Zdroj obrázka: margouillat photo/Shutterstock.com