Návyky, ktoré zlepšia váš každodenný život

Návyky, ktoré zlepšia váš každodenný život

Jeden vegánsky deň v týždni, pravidelné výlety do lesa a celozrnná namiesto bielej múky. Pomocou niekoľkých podobných a iných tipov si môžete výrazne zlepšiť svoj každodenný život.

Zistite spolu s nami, ktoré jednoduché kroky, vám môžu bez zbytočných starostí zmeniť život k lepšiemu ako mávnutím čarovného prútika.

Hrsť orechov denne

Jesť hrsť orechov denne, ak na ne samozrejme nemáte alergiu, sa vám rozhodne vyplatí. Nie jedna štúdia dokázala, že už hrsť orechov denne pomáha telo chrániť pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a rakovinou. Zároveň pomôže pravidelná konzumácia orechov aj zdraviu vášmu mozgu, čo je do budúcnosti veľmi dobrá správa.

Vyhýbajte sa eskalátorom a výťahom

Využite každú príležitosť na každodenný pohyb, tešte sa na každé schodisko, ktoré zvládnete prejsť. Zabudnite na auto a jazdite na bicykli. Podľa prieskumov cyklisti vážia o tri kilá menej ako šoféri auta. Nehovoriac o rýchlom starnutí mozgu vodičov. Podporiť svoje zdravie pohybom má teda zmysel. A ak si oblečiete kvalitnú dámsku mikinu, budete sa pri takejto aktivite cítiť aj príjemne.

Zvýšte počet krokov

Priemerný pracovník v kancelárii urobí len 1500 krokov denne, zatiaľ čo v sede strávi takmer 7 hodín.  A to nie je vôbec dobrá správa. Na udržanie zdravia by ste mali urobiť aspoň 6000 krokov denne. 10 000 krokov denne podporuje už zlepšenie zdravia organizmu.

Dobrou správou je, že s počítaním sa dá začať v momente, keď si oblečiete obľúbenú rifľovú bundu a vyrazíte po svojich do práce, školy alebo obchodu.

Vyhýbajte sa samote

Samota je rizikovým faktorom demencie, zatiaľ čo aktívny spoločenský život vyživuje psychiku a pohodu. Pravidelne sa preto stretávajte s rodinou a priateľmi a buďte v kontakte so svojím okolím a spoločnosťou.

Doprajte si jeden vegánsky deň v týždni

Vedeli ste. Že podľa odborníkov na správnu a zdravú výživu by sme mali za týždeň skonzumovať  maximálne 450 gramov mäsa a údenín. Prospieť vášmu telu teda môže aj menšia prestávka od mäsitých pokrmov. Jeden vegánsky deň v týždni vám v tomto smere môže veľmi dobre pomôcť.

Namiesto bielej kupujte celozrnnú múku

Komplexné sacharidy v celozrnnej múke vás zasýtia na dlhšie a sú oveľa výživnejšie, zatiaľ čo výrobky z bielej múky sú len „prázdne kalórie“.

Spolu s vyšším počtom hodín na čerstvom vzduchu ste tak práve získali zoznam najdôležitejších vecí v živote, ktorých pravidelnosť vykonávania sa vám veľmi vyplatí. Tak na to myslite a osvojte si ich čím skôr.

Zdroj obrázka: puhhha/Shutterstock.com