Domáca liečba pomocou jednoduchých tipov

Domáca liečba pomocou jednoduchých tipov

Len čo sa ochladí, začína hlavná sezóna vírusov nachladnutia. Chladné počasie však nemôže za vlnu pandémie, ako sa mnohí mylne domnievajú. Skôr je to bližší kontakt s mnohými ľuďmi v uzavretých miestnostiach a teplý vykúrený vzduch vysušujúci sliznice. Symptómy môže zmierniť len niekoľko liekov a osvedčené tipy z dávnych čias.

Zdravou stravou a dostatočným pohybom si môžete vybudovať silný imunitný systém. Pomôcť by mohli aj nasledujúce rady.

Veľa pite

Aspoň dva litre denne. Najvhodnejšia je voda alebo bylinkový čaj, ktorý zahreje a zvlhčí sliznicu.

Objednajte sa k lekárovi online

Aby ste sa vyhli nachladnutiu, ktoré sa šíri najmä v preplnených a uzatvorených čakárňach u lekára, využite na návštevu tohto odborníka bezpečnejšie objednanie k lekárovi online. Z pohodlia domu predsa nemusíte len nakupovať.

Trávte viac času na čerstvom vzduchu

Aj čerstvý vzduch robí dobre vašim slizniciam, ktoré sú preťažované zohrievajúcim sa vzduchom v interiéri. Samozrejme, pred výletom do prírody sa nezabudnite teplo obliecť.

Vyskúšajte naparovanie

Slizniciam prospieva aj vdychovanie horúcej vodnej pary. Prídavky tymiánu, harmančeka či eukalyptu vo vodnom kúpeli majú navyše relaxačný až germicídny účinok. Tak to s naparovaním skúste aj vy.

Pripravte si lahodný vývar

Lahodná, horúca kuracia polievka má viacero účinkov: Obsahuje bielkovinu cysteín, ktorá znižuje opuchy slizníc. Kvalitný vývar tiež obsahuje zinok dobrý na posilnenie imunitného systému.

Aby predsa len nič z tohto zoznamu nezabralo a stav sa zhoršil, neváhajte navštíviť najlepšie ORL v Košiciach alebo okolí.

Zdroj obrázka: Prostock-studio/Shutterstock.com