Ideálne riešenia, ako zvýšiť produktivitu práce

Ideálne riešenia, ako zvýšiť produktivitu práce

Viac ako jeden z troch zamestnancov podľa prieskumov priznáva, že je produktívny menej ako 30 hodín týždenne. Títo zamestnanci teda pracujú každý týždeň celý jeden deň bez toho, aby čokoľvek robili. To si ale žiadna firma predsa nemôže dovoliť.

Preto máme pre vás niekoľko dobrých riešení, ako to môžete zmeniť a naopak zlepšiť produktivitu práce ľudí v tíme, ktorí budú potom fungovať ako výkonný elektromotor v dobrom stroji.

Ukážte svojim zamestnancom, že si ich vážite

Čo zamestnanci očakávajú okrem základného platu? Ocenenie na pracovisku a uznanie ich výkonu. 66 % účastníkov tvrdí, že je to pre nich kľúčové. Financie preto nie sú všetko. Od zamestnávateľa chcú pracovníci tiež počuť, že odvádzajú dobrú prácu. Chcú mať pocit, že spoločnosť oceňuje ich prínos. A vy ako zamestnávateľ na to máte niekoľko možností. Od školení, cez neustálu spätnú väzbu, uznanie od kolegov až po jednoduché „Ďakujem“.

Berte zdravie a pohodu svojich zamestnancov vážne

Tak ako strojom zabezpečujú silu výkonné pohony, zamestnancom zasa dvíhajú výkon ideálne podmienky na prácu. 39 % respondentov verí, že ich HR oddelenia by mohli urobiť viac pre pohodu na pracovisku. Granty fitness centier, bezplatné ovocie a podpora pre ľudí v ťažkých podmienkach sú príkladmi toho, čo je možné. Alebo prostredníctvom firemnej kultúry ukážete, že zdravie a pohoda zamestnancov sú pre vás veľmi dôležité.

Opýtajte sa zamestnancov na ich názor

Ak chcete vedieť, ako môžete zvýšiť produktivitu práce, opýtajte sa zamestnancov na ich názor. Na základe vykonávanej práce poznajú dôležité odpovede najlepšie.  Len nezabudnite dať jasne najavo, že ich aj počúvate. Komunikujte, čo chcete zlepšiť a ako, a uveďte dôvody, ak sa veci nedajú okamžite zmeniť.

Zdroj obrázka: lassedesignen/Shutterstock.com