Návod, ako si vybrať správnu veľkosť prsteňa pri nakupovaní cez internet

Návod, ako si vybrať správnu veľkosť prsteňa pri nakupovaní cez internet

Nakupovanie vecí cez internet je dnes veľkým trendom. Dôvodom obľúbenosti je pohodlie a niekedy aj nižšie ceny výrobkov. Problémom ostáva zvoliť si na diaľku správnu veľkosť. Tá sa však netýka len oblečenia, ale aj šperkov.

Ako si teda vybrať správnu veľkosť nového zlatého prsteňa tak, aby ste ho nemuseli o pár dní meniť alebo upravovať v zlatníctve?

Stačí sa riadiť jedným z nižšie uvedených tipov.

Metóda číslo 1

Ak máte po ruke prsteň, ale stále nepoznáte svoju veľkosť, stačí vziať pravítko a zmerať si vnútorný priemer prsteňa (v najširšom mieste). Číslo v milimetroch, ktoré vidíte na pravítku, je veľkosť prsteňa. Pre mužov je to napríklad v priemere od 19 do 23 mm, čo zodpovedá  veľkostiam č. 60 až 70 a pre ženy od 15 mm a viac, čo sú veľkosti od č. 47.

V každom dobrom online obchode, kde si môžete kúpiť krásne zlaté šperky by ste mali myť tieto údaje uvedené v podrobnom popise. Prípadne sa môžete obrátiť na infolinku obchodu.

Metóda číslo 2

Vytlačte si tabuľku so skutočnými priemermi prsteňov. Určite takú na internete nájdete. Potom umiestnite prsteň na každý kruh a nájdite ten, ktorý sa najviac zhoduje s priemerom vášho prsteňa.

Ak sa veľkosť líši medzi dvoma možnosťami, vyberte väčšiu. Treba si nechať rezervu, pretože počas dňa naše prsty svoj objem a veľkosť trochu menia, čo by mohlo byť nielen v lete problém.

Metóda číslo 3

Budete potrebovať malý kúsok šnúrky alebo tenkého prúžku obyčajného bieleho papiera. Pevne si ho omotajte okolo prsta, ale nie príliš, aby sa nezovrel alebo neroztrhol.

Zapamätajte si alebo označte perom body, kde sa stretávajú konce nití alebo papiera. Potom pripojte výsledný segment k pravidlu vytlačenému v spomínanom dokumente alebo porovnajte zistené čísla s tabuľkovými rozmermi a informáciami v popise nakupovaného šperku.

Dobrou pomôckou sú aj šperky, ktoré už nosíte. Orientovať sa môžete aj podľa ich veľkosti. Ak si dáte na správny výber pozor, uvidíte, že si zvolíte to najvhodnejšie riešenie.

Zdroj obrázka:  Marben/Shutterstock.com