Valentínske recepty od Dr.Oetker

Valentínske recepty od Dr.Oetker

Dúhová torta so srdiečkami
pre rozžiarený úsmev

stredná obtiažnosť
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:
6 žĺtkov
160 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
6 bielkov
150 g polohrubej múky
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker

Na náplň:
500 g zmäknutého masla
350 g práškového cukru
3 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 ml vlažného mlieka
Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr.Oetker

Na ozdobenie:
½ balíčka Marcipánu Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formičky na vykrajovanie v tvare srdiečok

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 40 minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou.

4. Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.

5. Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.

6. Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.

TIP:
Tortu môžeme ozdobiť podľa príležitosti zdobením Dr.Oetker.

Farebné šišky
hravé

stredná obtiažnosť
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba kysnutia: asi 30 + 15 minút
Vystačí na: asi 20 kusov

Na cesto:
250 g hladkej múky
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
štipka soli
70 g cukru
1 zarovnaná KL Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
200 ml vlažného mlieka
1 žĺtok
30 g rozpusteného masla
1 PL rumu

Na smaženie:
olej

Na ozdobenie:
2 balíčky Polevy svetlej Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
Zdobenie pestré Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
fritézu alebo vyššiu panvicu na smaženie
pohárik (Ø 6 cm)

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a kôrou. Pridáme mlieko, žĺtok, maslo, rum a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.

2. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 2 cm. Pomocou pohárika povykrajujeme kolieska. Zakryjeme ich utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

3. Vo fritéze alebo na panvici vo vyššej vrstve oleja šišky smažíme po oboch stranách do zlatista. Po usmažení necháme šišky odkvapkať na papierovom obrúsku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

4. Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obaloch. Nalejeme ich do 2 misiek a každú zafarbíme na inú farbu. Šišky namáčame do farebnej polevy a hneď posypeme zdobením. Polevu necháme stuhnúť. Na zafarbenie polevy môžeme použiť
aj ostatné gélové farby Dr.Oetker a prikrášliť iným zdobením Dr.Oetker.

TIP:
Šišky môžeme rozkrojiť a naplniť Krémovou náplňou Dr.Oetker alebo pikantným džemom.