Ničí vás nespavosť? Správne zariadenie spálne môže vaše problémy vyriešiť

Ničí vás nespavosť? Správne zariadenie spálne môže vaše problémy vyriešiť

Vaša spálňa by mala byť tým najútulnejším miestom vo vašej domácnosti – veď v nej trávite tretinu dňa činnosťou, ktorá by sa mala postarať o vašu energiu a zdravie. Je to najdôležitejšia miestnosť v našom byte, pretože si v nej dopĺňame potrebné sily, snívame a vedieme intímne rozhovory i život s partnerom.

Často sa však stáva, že ani jedna z vyššie spomenutých vecí podľa našich predstáv ani zďaleka nefunguje. V noci sa nevyspíme, chýba nám energia a vzťah s partnerom je na bode mrazu. Ešte stále to ale môžete zmeniť. Pomôže vám v tom zariadenie spálne, ktoré myslí na navodenie správnej atmosféry na relax.

Urobte si spálňu pohodlnejšou pomocou prítulných prikrývok a vankúšov

V živote sú veci, ktorých sa nemôžeme nabažiť. Okrem čokolády sem jednoznačne patria aj prítulné deky! Sú nadýchané, plyšové, kypré – teda absolútna nevyhnutnosť pre útulnú spálňu.

A kde skladujete – najlepšie farebné – deky? Niet pochýb, že kdekoľvek chcete! Na širokých parapetoch, stoličkách, kreslách, na voľných poličkách, na samotnej a rovnako pohodlnej čalúnenej posteli: fantázii sa medze nekladú!

Mimochodom: Na tento účel veľmi dobre slúžia aj vankúše. Poťahy z vlny, bavlny alebo rúna vytvárajú teplý vzhľad, hodváb a ľan majú zasa chladivý efekt.

Zútulnite spálňu správnymi závesmi

Záclony a závesy robia miestnosť intímnejšou, keď siahajú od stropu až po podlahu. Aj vďaka týmto doplnkom sa môžete cítiť komfortne a bezpečnejšie.

Látky by nemali byť také hrubé, aby miestnosť pôsobila pochmúrne, ale ani také tenké, aby bolo zvonku vidieť do miestnosti. Kombinácia záclon a závesov je ideálnym spôsobom, ako vpustiť svetlo alebo sa ochrániť pred rannými lúčmi slnka či zvedavými pohľadmi susedov. Moderné jednofarebné závesy sú v tomto smere preto ideálnou voľbou.

Postarajte sa o navodenie príjemnej atmosféry pomocou vhodného nábytku

Okrem postele, obliečok a vhodnej tieniacej techniky v oblasti okien, sa o vaše pohodlie pri spánku môže postarať aj originálny nábytok z Bratislavy. Stačí si vybrať vhodné doplnky, ktoré sa zmestia do priestoru a pritom vytvoria nielen na relax, ale aj uloženie všetkých dôležitých vecí k spaniu potrebné miesto. Ideálny je nábytok z dreva, aby pôsobil prirodzene a nerušil pokojnú atmosféru. Vybrať si ale, samozrejme, môžete, čo vám a vášmu štýlu vyhovuje najviac.

Pomôžte si výberom nádherných izbových kvetov

Kvet povie viac ako tisíc slov – čo by mohlo byť motto pre pokojný interiér. Rastliny vdýchnu život každému bytu a navodia dojem pokojnej prírody.

Či už šik kytica kvetov v keramickej váze alebo zelená rastlina v peknom kvetináči, určite vám urobia radosť a priestor príjemne osviežia. Pozor pritom na kvety, ktoré do spálne nepatria.

Do spálne sú vhodné najmä figovník drobnolistý, ktorý filtruje škodliviny a čistí vzduch, jemne voňajúci ružový jazmín, aloe vera nenáročná na údržbu alebo známa pravá Levanduľa. Uvidíte, že spánok v takomto prostredí bude oveľa príjemnejší a pokojnejší.

Zdroj obrázka: lilasgh/Shutterstock.com