Mrazom sušené a vitamínmi nabité – také sú lyofilizované jahody od Mixit

Mrazom sušené a vitamínmi nabité – také sú lyofilizované jahody od Mixit

Jahodová sezóna sa blíži, ale ak nemôžete vydržať, tak v Mixite už je v plnom prúde teraz!  V Mixite jahody milujú, takže ich sušené a chrumkavé nájdete v mnohých produktoch. A to najlepšie? Sušenie mrazom čiže lyofilizácia ich nepripravuje o žiadne živiny. A jahody ich teda majú dosť!

Pri lyofilizácii sa ovocie vysuší pomocou prudkého ochladenia. Keďže jahody sú plné vody, na výrobu 50 g sa spotrebuje 500 g čerstvého ovocia. Tento mrazivý šok má mnoho výhod. Ovocie nie je gumové, ale získava pevné chrumkavé skupenstvo. Vďaka tomu potom vydrží dlho aj bez konzervantov alebo farbív. A hlavne si zachováva všetky vitamíny a ďalšie zdraviu prospešné látky.

V jahodách sa objavujú hlavne tieto:

  • Mangán. Jahody majú najväčší podiel mangánu zo všetkých druhov lokálneho ovocia. Mangán má priaznivý vplyv na krvotvorbu, kosti, nervy, mozog a taktiež podporuje libido, rovnako ako zinok, ďalší prvok, ktorý jahody obsahujú. 🙂
  • Železo. Jahody obsahujú veľa železa, ktoré vám dodá silu, a na tú krvotvorbu má tiež skvelý vplyv. Že by to spolu súviselo?
  • Vitamín C a ďalšie antioxidanty. Však to poznáte. Imunita, boj proti voľným radikálom spôsobujúcim rakovinu, ale napríklad aj starnutie kože. S ničím z toho si s jahodami nemusíte robiť vrásky.
  • A navyše sú protizápalové, antibakteriálne, pomáhajú čistiť organizmus a taktiež bieliť zuby!

Jahodový mix, 470 g, 8,29 €. Zloženie: ovsené lupienky 44 %, vláknina 20 %, jadrá kešu orechov 15 %, čokoládové hobliny horké 14 %, lyofilizované jahody 7 %.

Aké prospešné látky sú v jahodách, už viete. A kde sú jahody v Mixite? Napríklad v Jahodovom mixe, novinke, ktorá je doslova chrumkavou ódou na jedno z nejmixovanějších ovocí od počiatkov Mixitu. Okrem kociek mrazom sušených jahôd v mixe nájdete aj ďalšieho obľúbenca – kešu oriešky, hoblinky horkej čokolády a tiež jemne škoricovú vlákninu s krehkými ovsenými lupienkami. Jahodový mix sa navyše ukrýva v krásnom tubuse z folklórnej edície.

Jahoda – Chrumkavé kocky, 40 g, 4,59 €. Zloženie: lyofilizované jahody.

Chrumkavú jahodu na Mixit zoženiete aj samostatne. Napríklad vo forme plátkov, ktoré sú ideálne na samostatné zobanie. Pokiaľ ju chcete pridávať do jogurtu, kaše alebo napríklad do koláča, vyskúšajte kocky. Sú menšie a tak nejako skladnejšie. A na Mixit ich nájdete v dvoch baleniach, 40 gramovom a 100 gramovom. Zdá sa vám to málo? 40 gramov jahôd sa zmestí tak akurát do tubusu s litrovým objemom a 100 gramov zaberie celé 2 litre!

Zaraďte do svojho jedálnička viac jahodového maškrtenia a chrumkania. S Mixitom je to hračka!