Necítite sa dobre? Možno je na čase zlepšiť zdravie vášho domova

Necítite sa dobre? Možno je na čase zlepšiť zdravie vášho domova

Zdravý domov je miesto, ktoré podporuje blaho ľudí aj planéty. Zahŕňa veci ako udržiavanie domu v čistote, pravidelné vetranie kvôli kvalite ovzdušia bez kontaminácie a celý rad ďalších vecí, ktoré sú prospešné pre všetkých a všetko okolo nás.

Ktorými spôsobmi sa však dá tento ciel naplniť bez toho, aby ste museli investovať do nákladných riešení, na ktoré nie je v dnešnej dobe priestor? Pokračujte v čítaní a dozviete sa viac. Existuje viacero jednoduchých spôsobov, ako môžete zlepšiť zdravie svojho domova. Tak sa poďme na ne spoločne pozrieť.

Buďte zelenší s izbovými rastlinami

Znečistenie ovzdušia v interiéri môže byť 2 až 5-krát vyššie ako znečistenie toho vonkajšieho, čo je ešte závažnejšie, keďže vo vnútri trávime približne 80 % alebo viac času. Samozrejme, na pobyt na čerstvom vzduchu môžete využiť prístrešie kvalitnej markízy pripevnenej k fasáde domu. Nie je to ale ideálne riešenie na zimu.

Jedným účinným, oku lahodiacim a stres uvoľňujúcim spôsobom, ako zlepšiť znečistenie vzduchu v interiéri, je (doslova) urobiť váš domov zelenším pomocou rastlín na čistenie vzduchu.

Izbové rastliny ako anglický brečtan, Aloe Vera, palmy a mnohé ďalšie skutočne odstraňujú toxíny z vášho domova a filtrujú vzduch absorbovaním CO2 a uvoľňovaním kyslíka. Je tiež dokázané, že znižujú stres a vyzerajú pekne, takže naozaj nemôžete prehrať. Čím ich je viac, tým lepšie.

Používajte kvalitné materiály

Luxusné závesy na mieru, obliečky na vankúše, deky a všetky iné interiérové textílie by mali byť v zdravom domove kvalitné a ideálne s čo najmenším počtom umelých vlákien. Napriek tomu, že pridanie umelých zmesí do látky pomáha zvýšiť jej pružnosť, odolnosť a pevnosť, nie je to na úkor nášho zdravia ideálne riešenie, ak máme takýchto látok v jednej miestnosti priveľa. Syntetické vlákna tiež nemusia prospievať alergiám pri kontakte s pokožkou. Navyše, čisto prírodné vlákna vyzerajú luxusne.

Používajte prírodné čistiace prostriedky a bielidlá

Čistenie prírodnými, domácimi ingredienciami je zdravšie pre vás aj prírodu. Silné chemické zloženie môže uškodiť ovzdušiu v interiéri, vašej pokožke ale aj prírode, do ktorej sa voda s obsahom týchto látok dostáva do pôdy a zdrojov pitnej podzemnej vody.

Ak si teda chcete vytvoriť zdravý domov, výber doplnkov do svojej modernej montovanej stavby poriadne zvažujte. Myslite na zloženie všetkých vecí, s ktorými prichádzate do kontaktu a naučte sa využívať dostupné zdroje s rozumom a láskou k prírode.

Zdroj obrázka: nikkimeel/Shutterstock.com