Technológia tepelného zobrazovania pre lepšie výsledky pri love

Technológia tepelného zobrazovania pre lepšie výsledky pri love

Patríte k fanúšikom poľovníctva a už sa neviete dočkať blížiacej sa sezóny? V tom prípade máme pre vás zariadenie, vďaka ktorému je možné si nielen zážitok z lovu, ale aj vplyv náročných podmienok pri pobyte a pohybe v náročnom teréne drsnej prírody uľahčiť.

Pomôže vám v tom termovízia, pomocou ktorej viete v nehostinnom prostredí divokej prírody a nevyspytateľného počasia fungovať oveľa lepšie a zamerať sa na cieľ bez prekážok.

Ako termovízia funguje?

Moderné termovízie patria k optike, ktorá pracuje s teplom, čiže pri pozorovaní objektu nezohrávajú dôležitú úlohu okolité podmienky, ale ich teplota, ktorú majú.

Technológia tepelného zobrazovania je teda závislá od tepelnej energie, ktorá vytvára obraz. Dokáže totiž odhaliť rôzne rozdiely v teple vyžarovanom okolím a vytvorí špičkové snímky. Termálna optika je tiež výhodná, pretože bude fungovať aj na veľké vzdialenosti.

Naopak, technológia nočného videnia je odkázaná na viditeľné svetlo, ktoré je viditeľné voľným okom. Ľahko zväčší malé množstvo svetla a vytvorí vám obraz. Pokiaľ však ide o ďalekohľad pre nočné videnie, potrebuje na fungovanie určité množstvo svetla. Ak je však množstvo svetla príliš veľké, túto technológiu to len preťaží a sťaží jej prácu.

Prečo je termovízia neoddeliteľnou súčasťou poľovníckych potrieb?

Jednou z najväčších výhod termovíznych ďalekohľadov je, že sa dajú použiť vo všetkých druhoch svetelných podmienok. Umožňujú vám vidieť cez veľké kusy úlomkov, takže ju oceníte naozaj v akomkoľvek prostredí.

Termovízia aj vďaka svojmu jednoduchému spracovaniu, nízkej hmotnosti, vysokej odolnosti použitého materiálu pri výrobe a vysokému komfortu patrí dnes k najdôležitejším poľovníckym potrebám.

Nezaberie veľa miesta v taške alebo batohu, stane sa dokonalou súčasťou úspešného lovu, pretože zacielenie na vzdialený objekt v zlých podmienkach viditeľnosti bude oveľa jednoduchšie a presnejšie.

Pokiaľ sa teda chystáte do prírody a pripravujete na svoj výlet auto v podobe kompletnej reaktivácie airbagovej jednotky, určite zahrňte do svojich príprav aj výber vhodnej poľovníckej termovízie, ktorá vám poskytne pri poľovačke vysoký komfort a zlepší zrak.

Zdroj obrázka: Tom Reichner/Shutterstock.com