Dajte svoju záhradu opäť do poriadku. Pomôže vám v tom krovinorez aj motorová píla

Dajte svoju záhradu opäť do poriadku. Pomôže vám v tom krovinorez aj motorová píla

Majitelia záhrad vedia, že za peknou a upravenou záhradou sú hodiny  a hodiny tvrdej práce. Vyžaduje si starostlivosť takmer počas celého roka. Aby prinášala radosť v podobe ovocia a zeleniny alebo len pekného pohľadu, potrebuje sa záhradkár vybaviť aj vhodným náradím. Ak ste vašu záhradu trochu zanedbali a potrebujete sa zbaviť hustejšieho porastu, poradíme vám čo budete potrebovať, aby ste vašu záhradu dali opäť do poriadku.

Na prerastenú trávu aj náletové dreviny

Reč je o krovinoreze. Najmä pri väčších a členitých plochách je kvalitný krovinorez veľkým pomocníkom. V porovnaní s klasickou kosačkou sa s krovinorezom dostanete aj do zle prístupného terénu a prerastená tráva už nebude mať šancu. Funguje za pomoci strunovej hlavy, v ktorej vo vysokých otáčkach rotuje struna a kosí trávu. Potrebujete za zbaviť náletových drevín? Stačí vymeniť strunu za oceľové nože a vyčistíte tak trávnik aj od mladých drevín.

Na trhu dnes výrobcovia ponúkajú tri druhy krovinorezov:

  • Motorové krovinorezy, ktoré nájdeme v rôznych objemoch a výkonoch. Ak potrebujete vašu záhradu len „dočistiť“ po klasickej kosačke, menší objem a aj výkon vám bude stačiť. Na veľké a najmä zanedbané plochy je lepšie zakúpiť krovinorez s väčším objemom aj výkonom.
  • Krovinorez s akumulátorovým pohonom je v porovnaní s motorovým tichší a jeho obsluha aj údržba sú neporovnateľne jednoduchšie. Obmedziť vás môže jedine kapacita akumulátora.
  • Elektrický krovinorez je podobne ako akumulátorový krovinorez relatívne tichý. Pozor si však musíte dať na to, či máte pri záhrade dobre dostupný elektrický prívod.

Čo s väčšími drevinami a stromami?

Odpoveďou je motorová píla. Taktiež môže byť poháňaná elektricky, benzínom alebo akumulátorom. S týmto pomocníkom sa zbavíte nielen menších drevín ale aj hrubších stromov, ktoré vytvárali vo vašej záhrade nežiaduci tieň.

Malá rada na záver

Pri množstve predajcov a výrobcov záhradnej techniky sa môžete pri výbere ľahko stratiť. Kvalitný zákaznícky servis, ale aj vernostné programy pre zákazníkov sú znakmi overených predajcov, pri ktorých nemusíte mať obavy z nakupovania.

Zdroj obrázku: rbkomar / Shutterstock.com