Na Slovensko prišla novinka – terasové kompozitné dosky TIMMDEK

Na Slovensko prišla novinka – terasové kompozitné dosky TIMMDEK

Firma DLH Slovakia uvádza na slovenský trh absolútnu novinku – kompozitné terasové dosky TIMMDEK, ktoré sú od tohto výrobcu prvé na Slovensku aj v Európe.

Vznikli ako odpoveď na nekvalitné WPC podlahové produkty a užitočné riešenie rastúceho environmentálneho problému – odpadu. V minulosti boli kompozitné materiály drahšie ako tradičné podlahy z tvrdého dreva, avšak vďaka obrovskému vývoju vo výrobnom procese sa firme TIMMDEK podarilo udržať cenu kompozitného materiálu, zatiaľ čo ceny dreva exponenciálne vzrástli.

Kompozitné terasové dosky TIMMDEK sú vernou kópiou dreva, ktorú je pri dotyku cítiť aj do hĺbky. Ich unikátnosť spočíva v kombinácii materiálov. Každá kompozitná terasová doska je vyrobená z 95% recyklovaných materiálov, konkrétne z recyklovaného dreva a plastu, ktoré spolu tvoria veľmi odolný a trvácny materiál. Terasové dosky z kompozitu majú unikátnu technológiu výroby, ktorá nemá konkurenciu v trvanlivosti či v zachovaní živých farieb,“ dopĺňa odborník z DLH Slovakia.

Kompozitné terasové dosky sú odolné voči poveternostným vplyvom, škrabancom, ryhám, preliačinám a poškodeniu. Neprekáža im ani vlhkosť, takže sú ideálne aj okolo bazénov či v blízkosti jazier. „Ich výhodou voči mäkkým drevinám (smrek, borovica) pri bazéne spočíva v tom, že nevytvárajú triesky a tým pádom sú príjemnejšie na chôdzu bosou nohou. Na terasy je možné položiť aj vírivku,“ dodáva odborník.

Sú odolné proti šmyku a taktiež proti UV žiareniu, čiže poskytujú ochranu v akomkoľvek počasí. Neexistuje žiaden iný materiál, či už prírodný alebo umelý, ktorý by dosahoval takýto vzhľad a kvalitu. Kompozitné terasové dosky majú dlhú životnosť a záruku 15-25 rokov. Ak sú správne položené, nevyžadujú si už žiadne ďalšie ošetrenie, iba minimálnu údržbu v podobe pravidelného umývania.

Vyrobené sú v dvoch radách – Rockies a Alps, pričom obe sú ponúkané v troch farebných odtieňoch. Sú ekologické, keďže sú vyrábané z recyklovaného plastu a dreva, čiže na ich výrobu nie je vyrúbaný ani jeden strom, čím sa firma snaží bojovať proti odlesňovaniu.