Prvá pomoc pre podkrovie: Rolety a žalúzie na strešné okná

Prvá pomoc pre podkrovie: Rolety a žalúzie na strešné okná

Strešné okná ponúkajú skvelý výhľad na oblohu a prepúšťajú veľa prirodzeného svetla do miestnosti, no v čase najväčšieho „úpeku“ sa môžu veľmi rýchlo premeniť na nepríjemnú súčasť nášho bývania. Sú priamo otočené k slnku, keď je najvyššie na oblohe, čím sa rýchlo prehrievajú. Aj strešné okná je však možné zakryť žalúziami alebo roletou, ktoré umožňujú plnú kontrolu nad množstvom svetla v danom čase.

Strešné tienidlá s filtrovaním svetla sú skvelou voľbou, pretože dokážu rozptýliť svetlo do miestnosti, aj keď sú zatvorené. Sú vyrobené zo špeciálnej zatemňovacej látky, ktorá umožňuje úplne blokovať svetlo, prípadne ochrániť interiér pred prehrievaním v lete a ochladením v zime.

Prečo si vybrať žalúzie alebo rolety pre strešné okná?

Kvalitné rolety na strešné okná alebo žalúzie sú perfektnou voľbou do mnohých izieb a štýlov. Tu je dôvod:

  • Tieto špecifické tienidlá na strešné okná dokážu zakryť aj ťažko dostupné strešné okná a obsahujú niekoľko vylepšení, ktoré ešte viac uľahčia ich obsluhu.
  • Strešné tienenie okien je aj vynikajúcim izolantom, najmä pri oknách priamo otočených k slnku, keď je na oblohe najvyššie.
  • Žalúzie pre strešné okná poskytujú týmto otvorom kompletné prekrytie a to všetko vďaka možnosti výroby na mieru a tak, aby ladili s okolím.

Moderné žalúzie na strešné okná poskytujú ťažko dostupným strešným oknám výhody úplného blokovania svetla a dodatočnej izolácie. Ich rôzne módne druhy sú vyrobené zo špeciálnych odolných materiálov, vďaka ktorým môžete chrániť interiér pred škodlivým UV žiarením, znížiť si účty za energie pri klimatizovaní alebo vykurovaní miestnosti. Rovnako dobre tieto moderné tieniace techniky chránia pred poškodením UV lúčmi aj podlahy a nábytok.

Postarajú sa o správnu atmosféru a pohodlie v relaxačnom kresle

Ak sa rozhodnete pre inštaláciu strešného tienenia, postará sa o vytvorenie správnej atmosféry a vaše pohodlie v luxusnom relaxačnom kresle. Žiadne nepríjemné oslnenie ani zvýšenie teploty v miestnosti vám nehrozí, takže si môžete relax užívať vtedy, keď vám to vyhovuje.

Tieniaca technika od spoločnosti Termotech sa pohodlne ovláda a ešte lepšie slúži. Stačí si na jej výber a inštaláciu zavolať odborníkov a nielen vy, ale aj vaše okná budú vďaka roletám alebo žalúziám v bezpečí a chránené.

Zdroj obrázka: brizmaker/Shutterstock.com