Ako vyberať krmivo pre psa, ktoré mu nebude škodiť

Ako vyberať krmivo pre psa, ktoré mu nebude škodiť

Ako vyberať krmivo pre psa, ktoré mu nebude škodiť

Pes je jeden z najobľúbenejších tvorov na zemi. Veľa ľudí si ho vyberá ako svojho spoločníka, strážcu a nenahraditeľného partnera, ktorý dokáže pomôcť v núdzi. Správna starostlivosť o zviera vždy začína od stravy. Pes by nemal dostávať len zvyšky vášho jedla, potrebuje zdravú vyváženú stravu. Výber granúl je dôležitý, preto je potrebné sa zamerať na zdravé a kvalitné krmivo, ktoré dnes nájdete aj v overených internetových obchodoch. Aj pes totiž môže mať rôzne intolerancie, a preto by nemal jesť čokoľvek.

Aké krmivo pre psa zvoliť?

Krmivo pre psov by sa malo vyberať s rovnakou vážnosťou ako to pre vás, ktoré nakupujete v obchode. Je preto vhodné vyberať špecializované obchody napr Panakei.sk, ktoré sa na granule a krmivo pre vášho miláčika špecializujú. Pre vášho psíka by ste mali vyberať granule s vyšším obsahom mäsa, proteínov a bez zbytočných zvyškov a tukov. Kvalitné krmivá pre psov by mali mať na obaloch konkrétne zloženie, vďaka čomu budete presne vedieť čo vášmu psovi dávate. Ak sa rozhodnete pre kvalitnejšie krmivo, v špecializovanom obchode, môžete dosiahnuť to, že váš pes bude jesť overené a kvalitné suroviny s vyšším obsahom mäsa. Vďaka tomu udržíte vášho miláčika v skvelej forme a jeho zdravie sa nebude podlamovať.

S granulami začnite od mala

Nielen dospelé jedince, ale hlavne šteňatá potrebujú kvalitnú stravu. Tie sú samozrejme ešte háklivejšie a veľmi záleží na tom, aké krmivo pre nich zvolíte. Pre šteniatka nekupujte klasické granule pre dospelých psov. Zvoľte radšej granule pre šteniatka zo špecializovaného e-shopu, ktoré je uspôsobené pre vyváženú a zdravú výživu. Granule pre šteniatka sú zväčša menšie a obsahujú všetky látky, ktoré šteniatka potrebujú pre ich rast. Nezabudnite na pravidelné dávkovanie a nenechávajte zbytočne šteniatko prejedať sa.

Zdroj obrázku: Aerial Mike / Shutterstock.com