Toto sú najobľúbenejšie typy zdvihákov

Toto sú najobľúbenejšie typy zdvihákov

Zdviháky predstavujú veľkého pomocníka predovšetkým v montážnych dielňach, pneuservisoch či autoservisoch. My, vám dnes ponúkneme prehľad tých najobľúbenejších typov zdvihákov.

Pokiaľ aj vy plánujete zariaďovať svoj pneuservis či autoservis, alebo len pokukujete po nejakom šikovnom zdviháku, tak veríme, že práve tento článok vám tento článok pomôže pri rozhodovaní.

Na trhu sa momentálne nachádza hneď niekoľko druhov kvalitných zdvihákov do dielní, no v praxi tomuto segmentu kraľujú dva typy, ktoré vám dnes predstavíme.

Okrem predstavenia, vám taktiež odporučíme to, na aký typ práce sa daný zdvihák hodí.

Nožnicové zdviháky

Prvým typom, z tých najobľúbenejších zdvihákov, sú takzvané nožnicové zdviháky, ktoré sú mimoriadne obľúbenými vo svojej kategórii.

Svoju popularitu si u mechanikov či kutilov vyslúžili vďaka jednoduchému servisu a nenáročnosti na priestor.

Nožnicové zdviháky totiž môžete pohodlne zložiť a znovu rozložiť kedykoľvek potrebujete.

Tento typ je vhodný predovšetkým do menších dielní a využíva sa pri servise bŕzd či tlmičov.

Stĺpcové zdviháky

Na väčší servis áut či iných vozidiel, sú ideálnym riešením takzvané stĺpcové zdviháky, ktoré sa ďalej delia na jedno alebo dvojstĺpové zdviháky.

Tento typ je tak populárnym, že pokiaľ prídete do servisu a takýto zdvihák u nich nenájdete môžete si byť istý, že daný servis nedisponuje tým najkvalitnejším vybavením.

Kde takéto zdviháky kúpiť?

Oba obľúbené typy zdvihákov zakúpite v špecializovaných obchodoch, ako je napríklad Mantech.sk, ktoré sa zameriavajú na predaj a vybavovanie pneuservisov, autoservisov či dielní.

Výhodou podobných predajní je okrem iného aj fakt, že v nich častokrát pracujú skúsení odborníci, ktorí vám dokážu s výberom ochotne poradiť.

Ďalšou výhodou je samozrejme servis zdvihákov, na ktoré predajcovia ponúkajú záručný, ale aj pozáručný servis.

Zdroj obrázku: Sergey Ryzhov / Shutterstock.com