Detaily, ktoré by ste nemali prehliadnuť, ak vyberáte kuchynské stoličky

Detaily, ktoré by ste nemali prehliadnuť, ak vyberáte kuchynské stoličky

Od ospalých raňajok za úsvitu, pred odchodom do kancelárie až po večere s priateľmi, výber perfektných kuchynských stoličiek na každú príležitosť nie je nikdy jednoduchý. Musia pomôcť vylepšiť vaše priestory a vytvoriť všestranné a pohodlné prostredie. Málokedy im však dávame taký význam, aký si zaslúžia.

Pri výbere stoličiek do kuchyne sa často poriadne potrápime. Až do takej miery, že po rozhodnutí o jedálenskom stole, nábytku a všetkých doplnkoch odsunieme výber tohto nevyhnutného nábytku na neskôr. Stáva sa to aj vám?

V skutočnosti je výber stoličiek kľúčový. Pred ich kúpou je ale potrebné zvážiť niekoľko detailov. Ktoré to sú a budú si s vašimi novými stolovými nohami dobre rozumieť, zistíte v článku nižšie.

Túžba po pohodlí a dizajne je základ

Vďaka trendu otvoreného priestoru, ktorý sa už stal takmer pravidlom, sú kuchyňa a jedáleň často jednou veľkou miestnosťou. Je to najobľúbenejšia miestnosť v dome, kde trávite väčšinu času a kde vítate priateľov a príbuzných.

Práve z tohto dôvodu ste si podľa seba navrhli a preštudovali každý detail: farbu stien, štýl pohovky a výšku knižníc. Interiérový dizajn je predsa dôležitý. Kuchyňa však musí byť nielen krásna, ale aj pohodlná a funkčná. Ako to docielite?

Jednou z chýb, ktorej sa pri zariaďovaní domu nesmiete dopustiť, je kupovať príliš vysoké alebo príliš nízke stoličky v porovnaní s jedálenským stolom. Alebo stoličky s očarujúcimi tvarmi, na ktorých ale nebude sedenie príjemné. Pamätajte, že jediný spôsob, ako zistiť správnu výšku sedadla, je vyskúšať rôzne stoličky, kým nenájdete tú najlepšiu.

Musíte zvážiť využitie a priestory, ktoré sú k dispozícii. Ak máte malú izbu a ste zvyknutí často vstávať, kuchynské stoličky by nemali byť príliš ťažké, mali by mať vysoké operadlá alebo podrúčky, aby ste si uľahčili pohyb v kuchyni.

Vyberte si svoj obľúbený materiál

Materiálov používaných pri výrobe stoličiek k jedálenským stolom do štýlovej modernej kuchyne je veľmi veľa: od tradičného dreva cez kov, až po priehľadnosť plastových materiálov.

V poslednej dobe tiež interiéroví dizajnéri začali navrhovať stoličky kombinovaním rôznych materiálov. Preto nie je nezvyčajné nájsť drevené sedadlá v kombinácii s hliníkovými nohami, ktoré odľahčujú konštrukciu a poskytujú pohodlie a stabilitu.

Bez ohľadu na materiál, ktorý si vyberiete, stoličky musia poskytovať bezpečnosť a stabilitu. Voľte preto kvalitné materiály, nesústreďte sa len na dizajn, aby ste na jednej stoličke vydržali sedieť dlhšie.