Rodinný dom za 2 dni: Prečo ešte dopyt po montovaných drevostavbách rastie?

Rodinný dom za 2 dni: Prečo ešte dopyt po montovaných drevostavbách rastie?

Princíp montovaných domov existuje už stáročia. Už pri stavbe stredovekých hrazdených domov sa časti prefabrikovali a až potom montovali, aby bolo stavenisko optimalizované a pripravené pre ďalšie dôležité práce.

Aj to je dnes definícia montovaného domu a tieto staré návrhy možno aj po stovkách rokov stále obdivovať v rôznych mestách. To ukazuje kvalitu, ktorú je možné dosiahnuť týmto spôsobom výstavby.

V posledných rokoch sa však čoraz viac hovorí o montovaných domoch a, samozrejme, predovšetkým o prevedeniach s množstvom drevených komponentov. Aké sú dôvody tohto trendu a prečo sú moderné drevodomy u zákazníkov tak obľúbené?

Drevo je materiál, ktorý myslí na naše zdravie, stav prírody a obsah peňaženky

Drevo má viacero pozitívnych vplyvov na životné prostredie. To znamená, že z tohto stavebného materiálu sa neuvoľňujú žiadne škodlivé výpary a drevené vlákna regulujú vlhkosť v miestnosti. Navyše sa v priestore nevytvára nepríjemná statická elektrina.

Konštrukcia z dreva tiež zabraňuje tomu, aby prílišná vlhkosť v novostavbe neoddialila vaše sťahovanie alebo aby sa s obývanosťou vášho nového domova nespájali nejaké nepríjemnosti.

Navyše pri kvalitnej drevostavbe, s ktorou majú profesionáli skúsenosti, prakticky nevzniká odpad, pretože drevo v akejkoľvek podobe možno jednoducho recyklovať alebo poslať na energetickú likvidáciu. Znamená to, že zvyšky dreva možno spáliť, napríklad na kúrenie.

Eliminuje sa dlhá čakacia doba výstavby domu

Drevené konštrukcie je možné prefabrikovať bez ohľadu na prevládajúce poveternostné podmienky. Tým je zaručené, že stavba bude dokončená včas a že kľúč bude odovzdaný v stanovenom termíne.

Po profesionálnom zhotovení dielov, ktoré sa dopredu plánuje, je tak možné na danom mieste zmontovať hrubú stavbu už do 2 dní.

Môže za to aj fakt, že drevo je tiež pomerne ľahké. Bežný dom z dreva zvyčajne váži okolo 26 ton, zatiaľ čo murovaný dom sa blíži k 160 tonám. Tým sa znižujú náklady na dopravu dodaných komponentov a tým aj konečná cena stavby domu.

Samozrejme, jednotlivé doplnky ako napríklad pevné schodové profily, si musíte zaobstarať sami, čo vám ale spôsobí minimum starostí.

Pre osoby, ktorým záleží na príjemných pocitoch a zdraví, je dobrou správou aj fakt, že drevo emituje do atmosféry viac záporných iónov, ktoré sa podpisujú na našej lepšej nálade. Takže, ak hľadáte nové bývanie, prečo to neskúsiť s montovaným drevodomom. Dopyt je napriek zvyšujúcim sa cenám stavebných materiálov veľmi vysoký.