Najjednoduchší liek na svete, ktorý máme doma všetci

Najjednoduchší liek na svete, ktorý máme doma všetci

Voda má mnoho funkcií, v prvom rade je to pre nás najdôležitejšia potravina. O význame pitného režimu asi veľa hovoriť nemusíme. Čoraz viac je však voda dôležitejšia aj ako liek, pokiaľ ide o pitie, kúpanie, teplú sprchu a obklady alebo vdychovanie pary. Ale naozaj to funguje? Má voda liečivú silu?

Poďte spolu s nami nájsť v tomto článku najdôležitejšie odpovede.

Detoxikačný účinok teplej vody?

Pitie teplej vody je už po stáročia považované za liečivé najmä v Číne. Tradičná čínska medicína  ju považuje za veľmi dôležitú najmä pre jej detoxikačné účinky, ktoré by sa dali tak trochu prirovnať k praniu znečistenej bielizne. Aj toxíny v tele sa môžu vďaka teplej vode lepšie rozpustiť a dostať z organizmu von.

V skutočnosti má prevarenie vody pred pitím aj vedecky dokázané výhody. Vplyvom vysokých teplôt sa látky (napr. vápnik) kryštalizujú alebo rozpúšťajú (chlór). Ak preto necháte vodu ešte pár minút zovrieť, odparia sa.

Mimochodom, aj z chemického hľadiska je teplá alebo prevarená voda redšia, a preto by mala byť schopná ľahšie odviezť takzvané toxíny z tela von. Aby vám ale teplá voda pomohla, nemusíte ju len piť, o čom sa určite presvedčíte v našich najlepších luxusných kúpeľoch.

Ako pomôžu vášmu telu termálne kúpele?

Mnohé choroby, ktoré sa dnes vyskytujú, možno pripísať nedostatku vody. Aj keď jej máme v Európe k dispozícii dostatok, mnohí ľudia pijú príliš málo. A to je chyba, pretože človek sa skladá z približne 75 % vody. Každá bunka tela a tiež priestor medzi bunkami závisí od tejto tekutiny.

Voda nám však môže pomôcť aj z vonka. Príjemné termálne kúpele predsa zbavili bolesti mnohých ľudí z celého sveta.

Už starí Rimania vedeli, že termálne kúpele sú dobré pre vaše zdravie. Dôvodom je, že naše telo a myseľ si užívajú teplú vodu, ktorá prirodzene pochádza zo zeme a často obsahuje minerály a iné látky, ktoré pomáhajú stabilizovať náš organizmus. Túto všeobecnú vedomosť o výhodách liečivej vody nedávno potvrdila aj veda, a to nielen ľuďom s určitými neduhmi či chorobami, ale každému, kto je ochotný dať si teplý, príjemný a uvoľňujúci kúpeľ.

Upokojí a zbaví vás bolesti

Pokiaľ chcete dať do poriadku svoje unavené a ubolené telo a kĺby, spolu s užívaným MSM si občas doprajte aj hrejivý kúpeľ. Aj termálne pramene našich kúpeľov predsa obsahujú mnohé minerály, o ktoré naše telo vplyvom rôznych faktorov prichádza.

Teplé kúpele zahrejú telo a umožnia mu relaxovať. Pôsobia upokojujúco a dokážu zmierniť kŕče. Tak si to overte aj v praxi.