Kúpte si pohovku, ktorá je kvalitná, nie len pekná

Kúpte si pohovku, ktorá je kvalitná, nie len pekná

Mnoho ľudí si kupuje nábytok len pre svoj výzor a veľkosť. Pripisovať to môžeme všeobecne ľudskému životu, pretože si tak vyberáme takmer všetko. Niekedy je ale na mieste aj praktická stránka, ktorá nám môže ukázať kombináciu oboch týchto vecí. Každý nábytok vo vašom byte či dome môže vyzerať dobre, byť moderný a dizajnový, ale zároveň praktický a plný nielen úložného miesta, ale aj kvality.

Zamerajte sa na kvalitu pohovky

Dnes sa vyrába nespočetné množstvo rôznych pohoviek. Gauče sú stále obľúbené, pretože v menších jednoizbových bytoch mnohokrát nahrádzajú aj posteľ. Zložiť ich alebo naopak roztiahnuť je otázka niekoľkých sekúnd a záleží len na vás či si zvolíte variantu tvrdosti alebo mäkkosti. Je to rovnaké ako s matracom. Čím väčší gauč, tým viac úložného miesta, ktorý nie je zaplnený vyťahovacou časťou na spanie. Materiálov, z ktorých sú vyrobené je viacero. Môže ísť napríklad o pravú alebo umelú kožu. Tie sa hodia do viacerých miestností, ale v lete môžu spôsobiť problémy a vám sa na nich v teple nebude dobre sedieť. Látkové čalúnenie je praktickejšie a príjemnejšie na dotyk. Mali by ste sa ale zmieriť s tým, že po určitom čase sa látka natiahne, vybledne alebo pretrhne. Pri dobrej starostlivosti dokážete predĺžiť životnosť vašej sedačke naozaj výrazne.

Pomôžu aj praktické komody

Praktickým pomocníkom v domácnosti sú aj komody. Môžete do nich uložiť všetko. Spodné prádlo,  albumy s fotkami, dokumenty, zošity a učebnice, tričká a podobne. Zaberajú menej miesta, ako celý šatník a dokonca na ne môžete položiť aj televízor alebo len nejaké ozdoby či doplnky na skrášlenie. Vyrábané sú prevažne z dreva, aby boli pevné a elegantné. V rôznych prevedeniach si na svoje prídu milovníci jednoduchých prvkov, farieb alebo aj rôznych kombinácií a tvarov, ktoré môžu korešpondovať s nerovnosťami stien v miestnostiach.

Zdroj obrázku: Tr1sha / Shutterstock.com