Jeden z najúspešnejších románov skvelej britskej autorky

Jeden z najúspešnejších románov skvelej britskej autorky

Vychutnajte si príbeh charizmatickej, vtipnej a priamočiarej hrdinky, ktorá si podmaní aj znudeného a arogantného markíza. Frederica je historická romanca s dávkou anglického humoru, ktorú nepustíte z ruky.
Autorkou je Georgette Heyerovú, ktorú mnohí literárni kritici prirovnávajú k slávnej Jane Austenovej, ktorá bola jej veľkým vzorom. Vďaka svojmu vycibrenému štýlu, nesmierne vtipným dialógom a dôslednej práci s historickými prameňmi sa stala jednou z najúspešnejších a najprekladanejších britských autoriek.

O príbehu Frederica

Frederica Merrivillová prichádza do Londýna s troma mladšími súrodencami a s odhodlaním nájsť vhodného manžela pre svoju nádhernú sestru Charis. Vyhľadá markíza Alverstoka, vzdialeného známeho ich nebohého otca, a požiada ho, aby im zabezpečil vstup do vyberanej londýnskej spoločnosti.

Nevšedne priamočiara Frederica zapôsobí na markíza natoľko, že na vlastné prekvapenie súhlasí s jej nečakanou žiadosťou. Pri srdci ho totiž hreje predstava, že tým spraví naprotiveň svojej samoľúbej sestre. Frederica s vervou dláždi cestičku k dokonalému ženíchovi pre Charis, popritom sa stará o dvoch nezbedných mladších bratov a divokého poľovníckeho psa, ktorý veľmi neochotne privyká pravidlám veľkomesta.

Alverstoke, muž v najlepších rokoch, neskutočne bohatý, znudený a arogantný, s údivom sleduje jej nasadenie aj praktický prístup k životu a čoraz častejšie vyhľadáva jej spoločnosť. A hoci Frederica nemá ani štipku z krásy, ktorou oslňuje mužov jej mladšia sestra, zdá sa, že má čosi dôležitejšie… zmysel pre humor a charizmu.

Romanca Frederica z vydavateľstva Ikar má viacero zaujímavých vrstiev, ale najviac sa vám bude páčiť premena Alverstoka z cynického a nezodpovedného hedonistu na muža, ktorému veľmi záleží na Frederice aj jej dvoch mladších bratoch.

Vypočujte si úryvok.
Z knihy číta Dado Nagy:

Milan Buno, knižný publicista