Na Slovensko prichádza najhorkejšie pivo aké kedy v Radegaste uvarili

Na Slovensko prichádza najhorkejšie pivo aké kedy v Radegaste uvarili

Pivovar Radegast prináša na slovenský trh novinku. Výčapný špeciál Radegast Ratar je charakteristický výraznou horkou chuťou a chmeľovou arómou. Ide o najhorkejšie pivo v 51-ročnej histórii pivovaru. Pre spotrebiteľov je dostupný od začiatku tohto roka vo vybraných obchodných reťazcoch v sklenenej fľaši a plechovke.   

Nošovická novinka z pivovaru Radegast je svetlý spodne kvasený výčapný špeciál. Má mimoriadne horkú chuť, dôkazom čoho je 50 jednotiek IBU (International Bitterness Units). Je to v priemere o 21 jednotiek viac ako dosahujú bežné pivá. Aktuálne je jednotkou v horkosti, ktorá nemá na slovenskom a ani českom trhu medzi bežne dostupnými pivami rovnakú alternatívu. Trikrát chmelený výčapný špeciál varia sládkovia z mäkkej beskydskej vody, svetlého sladu z vlastnej sladovne, farebného sladu, karamelového sladu a prémiového chmeľu Polaris. Obsahuje 4,3  % alkoholu.

Práve výrazná horká chuť, ktorá je typická pre tento svetlý špeciál, je čoraz viac vyhľadávaná a žiadaná aj medzi spotrebiteľmi. Spomínaný trend možno sledovať nielen vo svete, ale aj na Slovensku či v susednej Českej republike. „Potvrdzuje nám to doterajší úspech svetlého ležiaka Radegast Ryze Hořká 12 na Slovensku, ale aj ohlas zákazníkov na samotný Ratar, ktorý sme minulý rok ponúkli v limitovanej edícii na výčape. Spotrebitelia preferujú horkosť a my sme radi, že im môžeme ponúknuť zaujímavé a neobvykle horké pivá,“ hovorí Mária Dzureková, brand manažérka značky Radegast na Slovensku. Ponukou výrazných horkých pív sa Radegastu darí nadväzovať na odkaz prvého sládka, variť pivo s charakteristickou horkou chuťou.

Pivo Ratar má za sebou už aj prvé úspechy. V Českej republike zvíťazil v súťaži Voľba spotrebiteľov – najlepšia novinka v roku 2021, v kategórii pív. Táto súťaž už 21 rokov monitoruje, oceňuje a podporuje nové a inovované výrobky alebo výrobkové rady uvedené na český trh.

Nošovická novinka je od 1. januára 2022 postupne k dispozícii vo viacerých obchodných reťazcoch. Priaznivci horkej chuti si ju môžu kúpiť v sklenených vratných fľašiach a plechovkách s objemom 0,5 litra. V predaji sú za odporúčanú maloobchodnú cenu 0,85 € za 0,5-litrovú fľašu a 0,99 € za 0,5-litrovú plechovku.