Tipy, podľa ktorých vyberiete deťom tie najkrajšie šperky

Tipy, podľa ktorých vyberiete deťom tie najkrajšie šperky

Aj keď pojem detský šperk môže na prvý pohľad pôsobiť trochu ako oxymóron, opak je pravdou. Šperky predsa môžu inšpirovať aj tých najmenších z nás. Dôležitý je správny výber.

Poďme si o ňom niečo povedať.

Aký je aktuálny sortiment detských šperkov?

Chvíľu boli nositeľky detských šperkov trochu zanedbávané, no dnes sa ponuka týchto malých ozdôb tela pomaly rozrastá.

Prvé miesto vo fiktívnom rebríčku obľúbenosti patrí pevným detským náušniciam. Len čo sa do rodiny narodí malá princezná, staré mamy, tety a ďalší členovia rodiny sa už nevedia dočkať, kedy im budú môcť týmto krásnym doplnkom ozdobiť ich ušká.

V neskoršom veku dieťaťa sú možné aj náramky a náhrdelníky s príveskami. A keď hovoríme o deťoch, nemyslíme tým len dievčatá, ale aj chlapcov. Šperky už dávno nie sú len výsadou žien a dievčat. Malí chlapci sú vďační aj za náramok, napríklad s vygravírovaným menom. Náhrdelník s príveskom domáceho maznáčika alebo obľúbeným rozprávkovým hrdinom je tiež pre deti atraktívny, však?

Kedy je správny čas na nákup detských šperkov?

Každý rodič bude presne vedieť, kedy je dieťa pripravené prevziať zodpovednosť a postarať sa o svoje cennosti. Ak ste však v úlohe darcu, ktorý chce dať dieťaťu niečo lesklé, možno budete chcieť zvážiť nasledujúce rady.

Náušnice sú kvôli bezpečnosti vhodné už od narodenia. Riziko, že sa pri detských hrách niekde zaseknú a ublížia tak človeku, ktorý ich nosí, je minimálne. Pre svoj vnútorný pokoj si môžete najskôr vybrať detské náušničky, ktoré sú v tvare malých gombíkov a určite nepresahujú ušné lalôčiky. Tieto šperky si batoľatá väčšinou nevšimnú a nehrozí ich vytiahnutie. Staršie slečny môžu nosiť aj visiace náušnice, ktoré podčiarknu ich čaro malej princeznej.

Naproti tomu retiazky a náramky sú vhodné len pre deti od cca 6 rokov. Zdá sa vám to veľmi skoro? Nemusíte sa báť. Retiazku aj náramok nosia deti v tomto veku hlavne pri zvláštnych príležitostiach. Tieto výnimočné chvíle dávajú malým nositeľom pocit dôležitosti a sú s týmito krásnymi detskými šperkami oveľa opatrnejší. Budete prekvapení, ako zodpovedne sa k vám budú deti správať. Tak n to pri ich výbere myslite 🙂

Zdroj obrázka: Olesia Bilkei/Shutterstock.com