Základ poľovníckej výbavy a úspešného lovu na jednom mieste

Základ poľovníckej výbavy a úspešného lovu na jednom mieste

Ak ste v loveckom svete nováčik, môže byť naozaj mätúce vybrať si svoje prvé lovecké vybavenie. Regály obchodov sú plné stoviek rôznych produktov, pričom všetky tvrdia, že ich potrebujete,  aby ste boli na poľovačke úspešní.

Mnohé z nich sú celkom zbytočné. Naopak, existuje niekoľko dôležitých častí poľovníckeho vybavenia, ktoré potrebujete, aby ste sa mohli vydať za úspešným úlovkom bez ohľadu na sezónu.

Kvalitná, presná a bezpečná puška

Typ loveckej zbrane, ktorú použijete, bude do značnej miery závisieť od toho, aký druh divej zveri prenasledujete. Vaša voľba v podstate spočíva v strelných zbraniach alebo jednoducho nožíku. Každý z týchto dôležitých doplnkov má svoje výhody aj nevýhody. Základ úspechu preto spočíva v tom, aby ste si vedeli vybrať s ohľadom na vaše potreby a pohodlie.

Veľmi často vašu mušku a presnosť zbrane zvyšujú aj doplnkové sady, ktorými sú napríklad špeciálne termokamery alebo puškohľady. Tak si o nich niečo pred výberom prečítajte.

Odolné a pohodlné poľovnícke oblečenie

Aj dobré outdoorové oblečenie zlepší váš lov. Bez správnych doplnkov odevu môžete prechladnúť, premoknúť alebo omrznúť. Oblečenie poľovníka by však nemalo byť len ochranné, ale aj odolné, ľahké a čo najmenej nápadné.

Ostatné dôležité poľovnícke potreby

Čo sa týka ostatných poľovníckych doplnkov, je z čoho vyberať. Keď na niečo zabudnete, môžete byť v prírode veľmi rýchlo paralyzovaní a neschopný úspešného lovu. Nasledujúca výbava by mohla tomu predísť.

  • Batoh a jeho farba, ktorá zodpovedá prostrediu, v ktorom lovíte.
  • Nôž s ostrou čepeľou a puzdrom.
  • Kvalitný ďalekohľad.
  • HikMicro Thunder termokamera pre lepšiu viditeľnosť v zlých podmienkach.
  • Pohodlná obuv.

Poistite sa tým najlepším a vyberajte si všetko potrebné na jednom mieste s Podnalov.sk

Zdroj obrázka: K_E_N/Shutterstock.com