Chcete byť fit aj v zime? Doprajte si čerstvý vzduch

Chcete byť fit aj v zime? Doprajte si čerstvý vzduch

Chlad a mráz by v zime nemali nikomu brániť v dlhej prechádzke na čerstvom vzduchu, pretože privádza telo a dušu do rovnováhy a udržuje vás zdravých.

Poďme sa spoločne na základe niektorých výhod o tom rýchlo presvedčiť.

Zimný čerstvý vzduch môže aj liečiť

Napriek kratším dňom a nedostatku slnka, môžete únave a pochmúrnosti zimy jednoducho čeliť. Pohyb na čerstvom vzduchu rovnakou mierou stimuluje váš metabolizmus a krvný obeh. Ukázalo sa, že znižuje krvný tlak a tým znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Pri chôdzi, či už rýchlej alebo pomalej, sa uvoľníme, prídeme iné myšlienky a tým automaticky znížime stres. Čerstvý vzduch čistí našu myseľ a posilňuje imunitu. Samozrejme, vždy sa treba poistiť aj kvalitnou pánskou mikinou, ktorá zahreje.

Čerstvý vzduch zabraňuje vysušeniu sliznice

Studený čerstvý vzduch má aj ďalšiu výhodu. Nie je taký suchý ako vzduch vo vykúrených miestnostiach. Prechádzka vám teda zvlhčí sliznice, ktoré sa tak vedia lepšie brániť patogénom.

Ak potrebujete ďalší dôvod, aby ste prekonali svoje slabšie ja, prezradíme vám ho. Dvomi hodinami cvičenia na čerstvom vzduchu v chladnom dni spálite 300 až 600 kilokalórií v závislosti od vašej výšky a hmotnosti. Aj tu sa ale nezabudnite teplo obliecť do pohodlnej dámskej mikiny.

Rôzne štúdie tiež ukázali, že beh na čerstvom vzduchu znižuje riziko vysokého krvného tlaku. A s ním aj riziko kardiovaskulárnych problémov. Tak si nájdite čas a zabehajte si aj keď nie je vonku práve najteplejšie. Akákoľvek forma pohybu zároveň stimuluje metabolizmus. To vám pomôže schudnúť a rozbehne váš krvný obeh.

Zdroj obrázka: everst/Shutterstock.com