S indukčnými varnými panelmi bude varenie vždy rýchle, ľahké a bezpečné

S indukčnými varnými panelmi bude varenie vždy rýchle, ľahké a bezpečné

Výber ideálneho varného panelu nebýva spontánnou záležitosťou a väčšinou mu predchádza porovnávanie plynových, sklokeramických a indukčných modelov, ich benefitov, ale aj nevýhod.  Práve posledné menované sú vo všeobecnosti skvelou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú rýchle a inteligentné riešenia. Okrem jednoduchého ovládania presvedčia indukčné varné panely AEG aj svojimi špeciálnymi funkciami, ktoré dávajú vareniu úplne nový rozmer.

Rýchle varenie vďaka indukčným panelom

Indukčné varné panely sú spoľahlivými kuchynskými pomocníkmi, čo ocenia všetci, ktorých lákajú kulinárske experimenty. Ich hlavnou výhodou je totiž rýchlosť ohrevu, ktorá býva v porovnaní s ostatnými typmi varných panelov oveľa vyššia. Prechod od jemného prihrievania k intenzívnemu vareniu trvá len pár sekúnd! Rýchlosť, ktorá sa s ich používaním spája, však nesúvisí len s časom prípravy jedla, ale aj okamžitou reakciou na pokyny ako je zmena teploty či prepojenie varných zón, ktoré možno ovládať naozaj rýchlo, ľahko a intuitívne.

Povrch indukčného varného panela je kompatibilný len so špeciálnymi nádobami, ktoré spoznáte podľa magnetickej spodnej časti. Indukčná technológia zohrieva hrnce a jedlo v nich, okolie varnej nádoby však ostáva chladné, čo zabraňuje pripáleniu, prispieva k bezpečnosti a uľahčuje aj následné čistenie.

Indukčné modely pre všetky kulinárske experimenty

Pri výbere konkrétneho modelu indukčného panelu je potrebné vziať do úvahy, aký typ jedál a ich spôsob prípravy budete využívať najčastejšie. Indukčné varné panely  využívajú rovnomennú technológiu, ktorá rozozná bod varu a prispôsobí tomu intenzitu ohrevu, vďaka čomu vám nič nevykypí. Varné panely FlexiBridge® umožňujú spájanie dvoch varných zón do jedného celku, čo vám umožní jednoduché varenie aj s použitím veľkých či špeciálne tvarovaných hrncov a panvíc.

Na precízne varenie vyžadujúce dodržiavanie presnej teploty sú ideálne indukčné modely SensePro® vybavené bezdrôtovou teplotnou sondou, ktorá stráži teplotu vnútri jedla, modely SenseFry® zas udržujú optimálne rozpálený povrch panvice. Reguláciu varného stupňa umožňuje aj funkcia PowerSlide®, ktorá umožňuje upravovať varný stupeň jednoduchým posúvaním nádoby po povrchu varného panelu.

Nenahraditeľným pomocníkom je funkcia Hob2Hood®, ktorá dokáže inteligentne prepojiť varnú dosky s odsávačom pár a automaticky tak reguluje intenzitu ventilátora podľa varenia. Funkcia je súčasťou mnohých modelov indukčných varných panelov AEG.

Viac na www.aeg.sk, Facebooku alebo Instagrame.