HP pokračuje v rozvoji 3D tlače a zameriava sa na rozširovanie partnerského ekosystému

HP pokračuje v rozvoji 3D tlače a zameriava sa na rozširovanie partnerského ekosystému

Hlavné body:

  • Nová spolupráca medzi HP a L’Oréal umožní flexibilnejšiu výrobu kozmetických prípravkov a otvorí priestor ďalším inováciám
  • Nové rozšírenie siete HP Digital Manufacturing Network prispeje k urýchleniu masovej výroby
  • HP Metal Jet pokračuje v dynamickom rozvoji ešte pred komerčným uvedením na trh v roku 2022

Spoločnosť HP tento týždeň na veľtrhu Formnext, najväčšej svetovej akcii zameranej na aditívnu výrobu, informuje o pripravenosti osloviť nových zákazníkov a rozšíriť partnerské programy aj ekosystém. HP nadviazalo spoluprácu s najväčším svetovým výrobcom kozmetiky, firmou L’Oréal, s ktorou sa chce zamerať na nasadenie aditívnej výroby v masovom meradle a na skúmanie možností úplne nových kozmetických obalov a ďalších inovácií.

Okrem toho predstavuje aj inovatívne výrobné aplikácie vyvinuté s využitím platforiem pre 3D tlač Multi Jet Fusion a Metal Jet. Aby HP uspokojilo rastúci dopyt po flexibilnejšej 3D výrobe a masovej personalizácii naprieč priemyselnými odvetviami, rozširuje aj sieť dodávateľov zaradených do platformy Digital Manufacturing Network (DMN).

„3D tlač prináša nové úrovne personalizácie, pružnosti podnikania a udržateľnosti,“ hovorí Didier Deltort, prezident divízie Personalization and 3D Printing v spoločnosti HP Inc. „S našimi partnermi a zákazníkmi budeme aj naďalej dláždiť cestu k masovej výrobe vylepšovaním našich tlačových platforiem Multi Jet Fusion a HP Metal Jet a rovnako tak pomocou investícií do softvéru či služieb.“

Spoločnosti L’Oréal a HP sú odhodlané spolupracovať na transformácii kozmetického priemyslu

Spolupráca medzi spoločnosťami HP a L’Oréal umožní zvýšiť flexibilitu výroby, vytvárať nové inovatívne obaly a ponúknuť spotrebiteľom novú zákaznícku skúsenosť. L’Oréal sa rozhodol využiť technológiu HP Multi Jet Fusion, aby mohol rýchlejšie reagovať na zmeny vo výrobných procesoch a na výrobných linkách. Obe firmy spoločne vyvinuli systém pre rýchly návrh a výrobu tzv. „pukov“ (okrúhlych krabičiek s kozmetickými prípravkami), ktoré spoločnosti L’Oréal uľahčia a urýchlia prepravu, plnenie aj etiketovanie produktov pri výrobe, čo prinesie 33 % úsporu nákladov a 66 % úsporu času. Možnosť ľahko upraviť dizajn týchto obalov sa osvedčila aj v priebehu pandémie covidu-19, kedy vďaka tejto technológii dokázal L’Oréal pružnejšie reagovať na zmeny v nákupnom správaní spotrebiteľov. L’Oréal plánuje využiť platformu HP Digital Manufacturing Network na rozšírenie výroby okrúhlych obalov na celý svoj globálny dodávateľský reťazec a ďalej tiež na naplnenie svojich cieľov v oblasti udržateľnosti, pretože tak bude môcť jednotlivé diely efektívne vyrábať na mieste av čase, keď sú potrebné.

Spoločnosti L’Oréal a HP predstavia na veľtrhu Formnext príklady na mieru navrhnutých „pukov“ a tiež jedinečné textúry pre luxusnú kozmetiku, ktoré je možné vytvoriť iba vďaka 3D tlačovým riešeniam HP. Obe firmy skúmajú nové možnosti v oblasti dizajnu aj ďalších inovácií, ktoré sa ponúkajú vďaka pokročilým schopnostiam platformy HP Multi Jet Fusion. Výsledkom spolupráce medzi spoločnosťami L’Oréal a HP a Komisiou pre alternatívnu a atómovú energiu (le Commissariat à l’énergie atomique et aux energies alternatives, CEA) nadviazané v minulom roku je napríklad návrh jedinečných textúr a inovatívnych mriežkových obalov.

 Cesta k výrobe: dodávatelia dielov využívajú výhody poskytovaných služieb, predplatného, softvéru a automatizácie

HP rozširuje svoju globálnu sieť Digital Manufacturing Network o nových certifikovaných dodávateľov dielov a zaručuje tak najvyššie štandardy kvality a spoľahlivosti, pretože dopyt po výrobe s využitím technológie Multi Jet Fusion rastie.

Partneri siete HP Digital Manufacturing Network a dodávatelia dielov, ako sú spoločnosti Forecast 3D, Jawstec, Weerga ZiggZagg, využívajú portfólio ponúk HP pre aditívnu výrobu vrátane 3D Factory Services, softvérových riešení, ako sú HP 3D API a HP 3D Center a hardvérových riešení, ako je HP Automatic Unpacking Station, na uľahčenie správy a automatizácie komplexných pracovných postupov 3D tlače a súborov zariadení pre masovú aditívnu výrobu. ZiggZagg je tiež najnovším partnerom, ktorý využíva obchodný model 3D ako služba (3DaaS) spoločnosti HP zaisťujúci väčšiu kapitálovú flexibilitu a vyššiu obchodnú agilitu na rýchlejšie rozširovanie výroby. Ukázalo sa, že tento model prináša v nestálom období pandémie covidu-19 obrovské výhody a zákazníci HP naň stále častejšie prechádzajú

HP a jeho zákazníci predstavujú nové inovácie:

  • Spoločnosti BASF 3D Printing Solutions GmbH a Oechsler AG: vyvinuli plne zákazkové celoškrupinové automobilové sedadlo pre 3D tlač pomocou technológie Multi Jet Fusion a prášku BASF ULTRASINT TPU01. Firma Oechsler vyvinula jedinečnú štruktúru elastomérovej mriežky, ktorá je ideálna pre sedadlá luxusných a športových vozidiel a vysoko individuálne prvky.
  • Impress: najväčší európsky technologický reťazec v oblasti ortodoncie využíva riešenie HP Jet Fusion 5210 na rozšírenie výroby čírych zubných strojčekov v novom výrobnom závode v Španielsku.
  • Finalistiťaže Pumundus Challenge 2021: Technológiu Multi Jet Fusion využili na vývoj aplikácií ocenených v tohtoročnom ročníku súťaže Pumundus Challenge nasledujúci zákazníci. Výhercovia budú vyhlásení na veľtrhu Formnext.
    • ATHOS: pripravuje komerčné uvedenie úplne na mieru šitej lezeckej obuvi, ktorá zaisťuje bezkonkurenčné pohodlie a vyššiu výkonnosť.
    • Glaze Prosthetics: odolnosť, nízka hmotnosť a možnosť personalizácie aktívnej ruky Symbious predčili očakávania pacientov s amputovanou hornou končatinou.
    • Odisei Music: tento cestovný saxofón je najmenší a najľahší elektronický saxofón na svete a zaobstaralo si ho viac ako 1200 používateľov po celom svete.

Prevrat vo výrobe kovových dielov vďaka technológii HP Metal Jet

HP na veľtrhu Formnext tiež predstaví nové trendy v oblasti platformy Metal Jet vrátane nových dielov a pokrok v spolupráci s partnermi, ako sú GKN a Volkswagen. Volkswagen integruje finálne diely vyrobené technológiou HP Metal Jet do stĺpika A modelu T-Roc Cabriolet. Konštrukčné diely prešli certifikáciou pre nárazové skúšky a vážia takmer o 50 % menej ako bežné komponenty.

HP pokračuje v overovaní výrobných aplikácií u partnerov a zákazníkov a smeruje k širšej komerčnej dostupnosti technológie Metal Jet v roku 2022.

„Našimi partnermi, ako sú napríklad spoločnosti GKN, Parmatech, Volkswagen, Cobra Golf, ktoré už technológiu Metal Jet využívajú a úspešne demonštrujú výhody masovej výroby kovov,“ vyhlásil Ramon Pastor, globálny riaditeľ divízie Metals Business v HP Inc. „Vďaka tomu, že pokračujeme v zdokonaľovaní našich technológií, môžeme všetko smerovať k uvedeniu našich produktov na trh v roku 2022. Tešíme sa na to, že našim zákazníkom poskytneme špičkovú efektivitu, úsporu nákladu a voľnosť v oblasti dizajnu, aby sme pomohli urýchliť a rozšíriť digitálnu výrobu.“

HP Metal Jet je tiež finalistom súťaže Purmundus Challenge 2021. Viac informácií o budúcnosti kovovej 3D tlače nájdete tu.