Vhodne zvolená poľovnícka výbava: Základ úspechu na poľovačke

Vhodne zvolená poľovnícka výbava: Základ úspechu na poľovačke

Poľovníctvo patrí k jedným z najstarších remesiel. Dnes sa však jeho primárny účel obživy zo spoločnosti vytratil a nahradili ho adrenalín, príjemné pocity a určitá miera kontroly voľne žijúcich zvierat v prírode, ktoré môžu prenášať nebezpečné choroby.

Bez ohľadu na to, aký dôvod na poľovanie v lese máte, je vždy úspech závislý od výbavy, ktorú si na tento účel zaobstaráte. Stratiť sa však v širokej ponuke nie je vôbec náročné, preto sme tu so stručným prehľadom, ktorý by vám mohol trocha pri výbere pomôcť.

Na začiatok sa musíte vyzbrojiť trpezlivosťou a vytrvalosťou

Vybrať si na úspešnú poľovačku tú najlepšiu vzduchovku nestačí. Poľovníctvo je veľmi vzrušujúca činnosť, ktorá si vyžaduje v prvom rade trpezlivosť a vytrvalosť, no zároveň vám umožní uvoľniť sa a zmierniť nervové napätie, pretože outdoorové aktivity sú veľmi prospešné pre vaše zdravie.

Ak milujete poľovníctvo a venujete tomuto koníčku veľa času, potom budú pre vás určite veľmi dôležité aj rôzne iné poľovnícke doplnky. Dobrou správou je, že tie dnešné sú navrhnuté predovšetkým tak, aby vám pri love poskytovali vysoký stupeň pohodlia a bezpečnosti, ale zároveň prispievali aj k zlepšeniu výkonu.

Určite sa vám zíde nasledujúca výbava:

  • pištoľová baterka – užitočná na lov za súmraku alebo za zníženej viditeľnosti, s ich pomocou je ľahké a pohodlné osvetliť cieľ na streľbu a po výstrele vyhľadať zver;
  • maskovanie – užitočné na skrytie na zemi, s jeho pomocou sa stanete pre zvieratá takmer neviditeľnými, niekedy maskovanie zohráva rozhodujúcu úlohu, najmä pre zvieratá, ktoré sú veľmi opatrné;
  • pasce nie sú najhumánnejším druhom lovu, ale niektorí poľovníci ich stále praktizujú na chytanie zvierat.

Okrem tohto príslušenstva existuje aj široká škála užitočného vybavenia, napríklad na prenášanie potrebujete batoh alebo tašku, na náboje – bandolier, ktoré nielen pomôžu starostlivo a spoľahlivo uschovať vaše strelivo, ale tiež zvýšiť pohodlie počas lovu. Rovnako potrebuje puzdro aj nová Mauser vzduchovka, čím si zaistíte bezpečnosť a ochranu zbrane pred náhodným poškodením.

Nezabudnite samozrejme na pevné, pohodlné a nepremokavé oblečenie, termovíziu alebo nočné videnie. S týmito pomôckami bude úspech na love zaručený.

Zdroj obrázka: Mark Bridger/Shutterstock.com