Hracia šperkovnica: Najlepší úložný priestor pre vzácne ozdoby tela

Hracia šperkovnica: Najlepší úložný priestor pre vzácne ozdoby tela

Šperkami zdobíme naše telá už od nepamäti. Môže za to nielen ich cena, ale krásny lesk a prevedenie. Ako to už ale chodí, časom aj ten najodolnejší výrobok na svojej kráse a funkčnosti stráca. Nielen pri šperkoch existuje riešenie, ako sa o dlhodobo krásny vzhľad týchto doplnkov postarať. Základom je nájsť im správny úložný priestor.

Aj pre tento prípad máme pre vás riešenie.

Základné pravidlá skladovania šperkov

Ako správne a bezpečne skladovať šperky? Môžete na to využiť niekoľko spôsobov, najlepším je vždy však špeciálna hracia šperkovnica. Pri jej výbere ale myslite na nasledujúce detaily:

  • vonkajší obal musí byť pevný, schopný chrániť obsah pred akýmkoľvek nárazom;
  • vo vnútri by malo byť niekoľko priehradiek, aby bolo všetko oddelené, a vďaka čomu ľahko nájdete všetko, čo potrebujete;
  • rôzne drahé kovy je vhodnejšie uchovávať oddelene, preto je potrebné brať do úvahy množstvo druhov šperkov.

Špecializované organizéry (šperkovnice) obsahujú vo vnútri mäkké tkanivo, takže poškodenie je vylúčené. Samozrejme, nesmiete všetko hádzať na kopu, ale rôzne šperky od seba oddeliť.

Nepodceňujte správu starostlivosť

Nielen skladovanie ochráni vaše šperky pred poškodením, ale aj správna starostlivosť pri ich nosení. Aby vám preto vaše obľúbené visiace náušnice dlho zdobili telo, dajte si pozor na typ účesu, ktorým sa môžu veľmi rýchlo poškodiť. Rovnako je dôležitý aj precízny výber pleťovej kozmetiky. Čím silnejšiu chémiu zvolíte, tým menej šancí má váš šperk na zachovanie si svojej krásy.

Ak si dáte na výbere šperkovnice a týchto detailoch záležať, uvidíte, že vám šperky budú robiť radosť a zdobiť telo krásnym leskom veľmi dlhú dobu.

Zdroj obrázka: IMG Stock Studio/Shutterstock.com