Večerné pohostenie dostáva nový rozmer: Mixit ponúka chrumkavé lyofilizovanej syry

Večerné pohostenie dostáva nový rozmer: Mixit ponúka chrumkavé lyofilizovanej syry

Mixit prichádza s neobvyklou pochúťkou, mrazom aj teplom sušenými syrmi. Ak si večer radi pochutnáte na niečom slanom a chrumkavom, dostane vás táto lahôdka do kolien, sľubujú zakladatelia Mixitu. Všetky tri syrové príchute, ktoré Mixit namixoval špeciálne pre tie najmaškrtnejšie jazýčky, sú silne návykové.

Český výrobca raňajkových cereálií, kaší, proteínových drinkov a celého radu ďalších dobrôt má s lyofilizáciou dlhoročné skúsenosti. Ako jeden z prvých začal ponúkať mrazom sušené ovocie, ktoré si zachová sviežu chuť a navyše získava neodolateľne chrumkavú konzistenciu. Lyofilizované dobroty jeho zákazníci milujú, preto sa Mixit rozhodol rovnaký koncept aplikovať aj na syry.

Keď to funguje na sladkom, prečo by to nešlo aj u slaných dobrôt? Veď predsa rovnako všetci milujú aj slané chrumkanie, povedali si v Mixit a skúsili mrazom vysušiť kocky syra. Výsledok je famózny.

Mixit navyše uvádza na trh syry hneď v troch prevedeniach, aby bolo na výber.

Prvý mix chrumkavých syrov obsahuje goudu, čedar a ementál. Lyofilizované syry si uchovávajú svoju špecifickú chuť. Na prvé ochutnanie rozlíšite výrazný čedar od ementálu, ktorý vyniká aj svojim typickým deravým zovňajškom.

Mix chrumkavých syrov, 135 g. Zloženie: Holandská Gouda 33,4 %, Čedar 33,3 %, Ementál 33,3 %. Na Mixit.sk zoženiete za 7,89 €.

Nové syry od Mixit sú skvelou správou aj pre všetkých nadšencov do zdravého životného štýlu. Namiesto slaných orechov si totiž môžete po večeroch pochutnávať na kvalitných syroch plných bielkovín. Druhá novinka, teplom sušený kozí syr, sa k večeru s priateľmi alebo s Netflixom hodí ideálne, pretože si ohromne rozumie s červeným vínom.

Chrumkavý kozí syr, 80 g. Zloženie: 100% kozí syr. Na Mixit.sk zoženiete za 6,19 €. 

Posledná kombinácia syrov, ktorú Mixit predstavuje, je až z Anglicka. Spojenie White Cheddar & Red Leicester je pre Anglicko typické. Ide o kulinársku novinku, ktorá rozhodne stojí za vyskúšanie. Ak náhodou Red Leicester nepoznáte, jedná sa o tradičný anglický syr s veľmi jemnou chuťou. Túto dvojku anglických gurmánov si zamilujete!

Chrumkavý syr: White Cheddar & Red Leicester, 70 g. Zloženie: Cheddar 50 %, Red Leicester 50 %. Na Mixit.sk zoženite za 5,39 €.