Objavte výhody indukčných sporákov Electrolux

Objavte výhody indukčných sporákov Electrolux

Tiež nedáte dopustiť na sporák? A čo potom poviete možnosti indukčných sporákov! Vďaka indukcii máte varenie vždy pod kontrolou a nemusíte mať strach z popálenia a ďalších katastrof. Varenie na indukčnom sporáku Electrolux ale môže byť ešte o niečo jednoduchšie. Technológia Hob2Hood® vám napríklad umožní prepojiť varný panel s odsávačom pár. Na praktické technológie sa ale môžete tešiť aj pri pečení.

Bezpečné a efektívne varenie
V čom je vlastne varenie na indukčnom paneli tak výnimočné? Indukcia funguje na princípe elektromagnetického vlnenia, ktoré odovzdáva energiu priamo varnej nádobe a jedlu v nej. Varný panel sa teda ohrieva len od nádoby. Takže čokoľvek, čo sa počas varenia nedopatrením ocitne mimo hrniec alebo panvicu, sa na panel nepripáli. Vďaka tomu, že sa teplo tvorí len na miestach, kde sa dno nádoby dotýka varnej zóny, sa vyhnete aj popáleninám. Nemusíte už mať teda obavy, keď vám s varením prídu pomáhať deti.

Indukcia ušetrí čas
V porovnaní s ostatnými typmi varných plôch je varenie na indukčnom paneli oveľa rýchlejšie a presnejšie. Zatiaľ čo na plyne vám bude trvať priviesť liter vody do varu približne 5 minút, na indukcii voda bude vrieť už po uplynutí 3 minút.

V symbióze s digestorom
Vznik dokonalých pokrmov si vždy vyžaduje svoj čas a potrebnú dávku sústredenia. Tak prečo si zbytočne pridávať starosti s ovládaním odsávača pár? Stačí si zaobstarať indukčný sporák Electrolux s hĺbkou 60 cm spoločne s digestorom rovnakej značky. Vďaka bezdrôtovej technológii Hob2Hood®, ktorá zaistí prepojenie oboch spotrebičov, sa bude intenzita odsávania regulovať podľa teploty alebo podľa počtu varných zón, ktoré momentálne využívate. Vy sa tak budete môcť v pokoji venovať vareniu a vo vašej kuchyni zostane svieži vzduch bez nepríjemných zápachov, výparov a vlhkosti.

Profesionálne domáce pečenie
Pri výbere sporáka ale nezabudnite okrem varného panelu zvoliť aj správnu rúru obohatenú o užitočné funkcie. Sporáky Electrolux sú vybavené unikátnou technológiou SteamBake, ktorú ocenia najmä priaznivci pečenia z kysnutého cesta. Stlačením jedného tlačidla sa na začiatku pridá para, vďaka ktorej pečivo dokonale nakysne a výsledný produkt bude ešte nadýchanejší a vláčnejší. Suché teplo sa potom postará o zlatistú kôrku. Na kupované pečivo vás po tomto zážitku úplne prejde chuť. Pomocou pary môžete tiež jednoducho zavárať a zakonzervovať si tak ovocie a zeleninu na zimné obdobie.

Maškrtenie bez výčitiek
Aj bez väčšieho množstva tuku môžu byť pokrmy chutné a chrumkavé. S technológiou AirFry si môžete dopriať hranolky alebo krokety bez výčitiek. Rovnako jednoducho si ale pripravíte napríklad výbornú pečenú zeleninu. Táto špeciálna funkcia spoločne s perforovaným plechom s malými otvormi umožňuje cirkuláciu horúceho vzduchu vo vnútri rúry zo všetkých strán. Takto pripravené pokrmy preto budú rovnako chutné ako po vyprážaní, ale zato oveľa zdravšie.

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.