Rázová vlna: Zbavte sa bolesti panvového dna

Rázová vlna: Zbavte sa bolesti panvového dna

V priebehu rokov sa naše telo stáva slabším a náchylnejším na mnohé ochorenia. Dôvodom je úbytok niektorých látok a hormónov. Veľký a negatívny vplyv na stav nášho tela a psychiky však má aj naša zlá životospráva a ďalšie negatívne faktory. Ako je to ale s bolesťou panvového dna? Prečo vzniká a ako sa dá liečiť?

Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa panvová bolesť stáva chronickým problémom.

Panvová bolesť sprevádza také ochorenia gynekourologickej sféry, ako je chronická prostatitída, ochorenia ženských pohlavných orgánov, chronická cystitída alebo hemoroidy.

Ako sa bolesť panvového dna prejavuje?
Príznaky ochorenia sú ťažko viditeľné a vyžadujú si špecializované vyšetrovacie schopnosti. Bolestivé impulzy z vnútorných orgánov časom vedú k vzniku takzvaného syndrómu panvového dna.

Podstatou syndrómu nepríjemnej bolesti panvového dna je chronické zvýšenie tónu panvových svalov. Bolesť pri tomto ochorení je vysoká, slabo lokalizovaná, „vo vnútri“ panvy, s obmedzením funkcií vnútorných pohlavných orgánov, oblastí slabín, krížovej kosti a panvy. Sprevádzajú ju negatívne pocity pálenia, „vŕtania“ a tlaku.

Zbaviť bolesti a problémov vás môže rázová vlna
Najlepším spôsobom, ako sa vyhnúť akýmkoľvek poruchám a zdravotným komplikáciám je prevencia ich vzniku. Prevenciou chorôb spojených s panvovou patológiou je konkrétne aktívny životný štýl, včasná liečba chorôb urogynekologickej sféry a náprava porúch držania tela.

Ak je problém veľký a prevencia nezaberá, včasná návšteva lekára na začiatku ochorenia vás ušetrí od dlhej a náročnej liečby.

Spôsoby liečby chronickej panvovej bolesti sú rôzne a dajú sa zhruba rozdeliť do nasledujúcich skupín:

– lieková terapia: zameraná na zmiernenie bolesti a uvoľnenie svalov;
– manuálna terapia: zameraná na korekciu svalov a väzov panvy;
– fyzioterapia;
– masáž;
– kinezioterapia: zameraná na vytvorenie „správneho“ motorického stereotypu, autorelaxáciu panvových svalov, nápravu skoliózy, ktorá vedie k „preťaženiu“ svalov a väzov panvy;
– chirurgický zákrok.

Vyskúšať však môžete aj priaznivé účinky špeciálnej rázovej vlny, ktorá vás po niekoľkých sedeniach zbaví problému bez náročných zásahov do organizmu a užívania, na žalúdok ťažkých, liekov.

Obráťte sa pre jej aplikáciu na odborníka a problému i bolesti sa môžete zbaviť veľmi rýchlo.