Jar a leto v záhrade: Nápady na vytvorenie útulnosti

Jar a leto v záhrade: Nápady na vytvorenie útulnosti

Aj zarytí urbanisti sa na jar a pred príchodom leta s láskou pozrú na prvosienky, narcis alebo snežienky. S obľubou sa nadýchneme čerstvého vzduchu, pričom nás neštípe mráz a neotravujú snehové vločky.

Aby ste si ale mohli tento luxus vo svojom najbližšom okolí naplno užívať, je nutné si ho aj adekvátne a včas zariadiť. Možno s pomocou ručných závitníkov pri stavbe altánku alebo ďalších iných tipov z nášho článku.

Upravte dôležité porasty
Začnite trávnikom, pri ktorého čistení a úprave vám najlepšie pomôžu hrable, kultivátory, kosačky alebo krovinorezy. Čím viac údržby a starostlivosti svojmu trávniku na jar venujete, tým krajšie prostredie na relax a zábavu vám počas horúceho leta vytvorí.

Nezabudnite na orezanie stromov a kríkov, ktoré vám inak môžu prerásť nielen k susedom, ale aj „cez hlavu“.

Dodajte záhrade svetlo a farby
Aj v tomto smere je prerezanie dôležitých a väčších porastov dôležité. Pomôcť dodať záhrade farby môžu aj kvety, určite však môžete natrieť plot a umiestniť na záhradu alebo terasu figúrky, kvetináče, vtáčie búdky či iné ozdoby, pri ktorých tvorbe vám môžu veľmi dobre pomôcť aj špeciálne tvrdokovové vrtáky.

Pre navodenie správnej atmosféry na večer si na záhrade umiestnite vhodné osvetlenie, ktoré ale nemá problém s vlhkosťou a dokáže sa počas dňa samo vplyvom slnka dobíjať energiou.

Ošetrite záhradný nábytok
Pomocou výrazných farieb týchto doplnkov dodáte terase nový vzhľad. Nábytok tiež vyčistite od prachu a starých farieb a v prípade potreby ho opravte. Aj vďaka týmto krokom si môžete zväčšiť plochu na bývanie a vytvoriť v blízkosti domu bezpečné miesto na zábavu aj relax. Tak to skúste. Možností máte veľmi veľa.