Jednoduchý a spoľahlivý návod na krásne a čisté podlahy

Jednoduchý a spoľahlivý návod na krásne a čisté podlahy

Zima sa už kráti a čoskoro tu bude nové ročné obdobie. Na jeho príchod však treba pripraviť nielen váš šatník, ale aj interiér. Odporúčame vám začať pekne od podlahy, pretože práve tá je zdrojom mnohých nečistôt a možného ohrozenia nielen vášho pohodlia, ale aj zdravia.

Všeobecné a jednoduché pravidlá, ako mať dlhodobo krásne podlahy

Pri začatí upratovania uvoľnite čo najviac miesta. Odstráňte všetky nepotrebné predmety, ktoré sú na podlahe. Ľahký nábytok sa dá predsa posúvať a malé koberce sa dajú zrolovať. A aby ste si pritom nepoškodili svoje obľúbené oblečenie, nahraďte ho vhodným pracovným odevom.

Utrite parapety, stoly, prístroje a ďalšie povrchy, kde sa môže hromadiť prach.

Vykonajte predbežné suché čistenie

Moderná liata podlaha je odolná a krásna, ale aj o tú sa treba starať. K tomu môžete použiť vysávač alebo špeciálny mop na zachytávanie suchého prachu.Takéto čistenie výrazne zníži čas na mokré čistenie podlahy a zlepší kvalitu čisteného povrchu.

Ak upratujete v kancelárii alebo na inom mieste, kde by sa mohli nachádzať ďalšie osoby, nezabudnite na filtre a dobré vetranie.

Pripravte si čistiace zariadenie

Odporúčame používať plochý mop, držiak a žmýkač s dvojitým vedrom. Nebudete sa musieť ohýbať a na podlahe nezostanú šmuhy.

Samozrejme, k dobrej výbave patria aj vhodné čistiace prostriedky, ktorých výber závisí od konkrétneho typu podlahy.

Zbavte sa nepríjemného zápachu

Vône môžu pochádzať odkiaľkoľvek: niečo môže podliehať hnilobným procesom v chladničke alebo si váš domáci miláčik pomýlil pohovku či koberec s toaletou. Ako takéto veci riešiť?

Najskôr treba odstrániť zdroj zápachu a potom postihnuté miesto dôkladne vyčistiť. Vzduch môžete osviežiť difuzérom, éterickým olejom alebo rozprašovačom. Veľmi dobre pohlcuje pachy aj káva alebo ocot, ktorý zároveň aj dezinfikuje.

Ani tu ale nezabúdajte na kvalitné montérky alebo iné oblečenie, v ktorom už neplánujete chodiť po meste.