Nápoj ktorý má výraznú chuť a množstvo priaznivých účinkov

Nápoj ktorý má výraznú chuť a množstvo priaznivých účinkov

 

Milujete ju aj vy? Káva si získala svojich fanúšikov po celom svete. A dnes, vďaka výberovým odrodám a kvalite naberá na popularite ešte viac.

Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, čím všetkým je pre naše telo prospešná.

Povzbudí a zbaví vás depresie

Káva zvyšuje účinnosť, povzbudzuje a zlepšuje našu náladu. Aj vďaka tomu je tento nápoj obzvlášť prospešný pre ľudí náchylných na depresie.  Samozrejme, treba dbať na správny výber a zohľadniť pritom chuť a myslieť na adekvátnu prípravu. Moderné french press vám s tým ale určite pomôžu.

Najlepšie zo všetkého však je, že takto pripravená káva nám ráno znižuje ospalosť a únavu a stimuluje duševnú činnosť, čo je veľmi užitočné pre prácu a štúdium.

Obsahuje množstvo pre telo dôležitých látok

Chutná káva Arabica má nielen výnimočnú chuť, ale aj zloženie. Obsahuje látky užitočné pre telo, ako je vápnik, draslík, horčík a fosfor. Zvyšuje tiež obranyschopnosť imunitného systému a pomáha pri migréne tým, že môže zmierniť bolesti hlavy.

Prírodná čierna káva bez cukru bojuje aj proti patogénom zubného kazu a zlepšuje zdravie ďasien, takže v kombinácii s pravidelnou ústnou hygienou vám pomôže vyhnúť sa nepríjemnému trhaniu zubov.

Pomáha chudnúť

Ak chcete schudnúť, poteší vás vedomie, že káva bez cukru a smotany urýchľuje aj metabolizmus, spaľuje tukové bunky a pomáha pri chudnutí. Umožňuje tiež efektívnejšie využívať nahromadený tuk pri športe, takže vaše telo bude vďaka káve aj krásne štíhle.

A určite mu prospeje aj vysoký obsah antioxidantov, ktoré bojujú proti starnutiu buniek. Určite to ale s jej množstvom nepreháňajte, pretože potom môže byť efekt opačný.