Spoločnosť HP predstavuje výkonné zariadenia pre prácu v cloude

Spoločnosť HP predstavuje výkonné zariadenia pre prácu v cloude

V súvislosti s rýchlo sa meniacim a prepojeným svetom predstavuje spoločnosť HP nové riešenia Chrome Enterprise a tenkých klientov, čím sa ešte výraznejšie zameriava na ponuku zariadení špeciálne určených pre prácu s cloudom.

Dnešní zákazníci požadujú výkonné, zabezpečené a bezproblémové zariadenia umožňujúce prácu v cloude, ktoré sa dokážu prispôsobiť novej realite bez ohľadu na to, či pracujeme z domu alebo z kancelárie. Využívanie VDI a webových aplikácií je na vzostupe po celom svete a COVID-19 tento trend len urýchlil. V dôsledku tohto vývoja stoja profesionáli v IT oddeleniach pred úlohou, ako spravovať, sprevádzkovať, škálovať a zabezpečiť koncové body pripojené do cloudu, ktoré používajú zamestnanci pôsobiaci v geograficky odlišných lokalitách a spolupracujúci v rýchlo sa rozvíjajúcom virtuálnom prostredí.

Spoločnosť HP predstavila elegantné špecializované zariadenia pre prácu v cloude, od začiatku navrhnuté s ohľadom na potreby pracovníkov pôsobiacich v predných líniách, zamestnancov pracujúcich z domova i z kancelárie, ako aj pre mobilných priekopníkov. Tieto zariadenia sú postavené na výkonných mobilných procesoroch AMD Ryzen™ a procesoroch Intel Core 10. generácie a umožňujú IT oddeleniam rýchlo nasadiť, zabezpečiť a spravovať riešenia poskytujúce špičkovú používateľskú skúsenosť, akú určite ocenia.

Spoločnosť HP rozšírila svoje portfólio Chromebookov o Chromebook HP Pro c645 Enterprise, v ktorého vnútri tepe najnovší mobilný procesor AMD Ryzen™ radu C.[1] Chromebook Pro c645 ponúka podnikovým vynikajúcu používateľskú skúsenosť, ku ktorej prispieva vylepšený multitasking a vyšší grafický výkon. Používatelia teda môžu zariadenia bez akýchkoľvek problémov používať aj na multimediálnu produkciu alebo na videokonferencie. Wi-Fi 6 ponúka 3x vyššiu prenosovú rýchlosť a až 4x väčšiu kapacitu (v porovnaní s Wi-Fi 5), čo používateľom umožňuje pracovať produktívnejšie a dáva im možnosť pripojiť sa bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzajú. Zariadenie je cieľavedome vytvorené takým spôsobom, aby poskytovalo vyššiu úroveň bezpečnosti aj ochrany súkromia, počnúc operačným systémom Chrome OS, ktorý je zo svojej podstaty bezpečný, cez kameru HP Privacy s jednoducho ovládateľnou krytkou pre ochranu súkromia až po voliteľný snímač odtlačkov prstov, ktorý dokáže zariadenie odomknúť doslova v okamihu. Chromebook Pre c645 s upgradom na verziu Chrome Enterprise prináša možnosti správy a zabezpečenia spĺňajúce požiadavky firiem pri zachovaní mimoriadnej jednoduchosti, ktorá IT oddeleniam šetrí čas i peniaze.[2]

HP Chromebox Enterprise G3 ponúka podnikové funkcie OS Chrome. Ide o kompaktné, škálovateľné zariadenie Chrome pre pracovníkov pôsobiacich v predných líniách aj pre zamestnancov pracujúcich z domu. Zariadenie ponúka možnosti jednoduchého nasadenia, zabezpečenia aj správy prostredníctvom administrátorskej konzoly Google.[3] Títo, pre chod firmy zásadne dôležití pracovníci, dokážu vďaka špičkovému výkonu procesora Intel® 10. generácie [4] a rýchlejšiemu disku SSD s rýchlosťou a istotou zvládať aj vysoké pracovné zaťaženie. Kompaktný dizajn i možnosti pripojenia sú optimalizované s ohľadom na maximálnu flexibilitu a ponúkajú používateľskú skúsenosť zodpovedajúcu plnokrevnému PC v prostredí Chromebox. Poskytuje plnohodnotný zážitok z práce s počítačom s veľkým množstvom portov, podporuje pripojenie dvoch displejov s rozlíšením 4K[5] s praktickou možnosťou napájania ďalších pripojených zariadení priamo z displeja a rýchle a stabilné pripojenie prostredníctvom Wi-Fi 6.[6], [7]

Umožňujeme bezproblémový prechod do virtuálneho pracovného prostredia

S tým, ako podniky nasadzujú vo svojich prostrediach predné virtualizačné platformy, vyvoláva pandémia COVID-19 potrebu mobilizovať zamestnancov a vybaviť ich vysoko zabezpečenými a ľahko spravovateľnými riešeniami, ktoré uvítajú IT oddelenia aj používatelia.

Mobilný tenký klient HP mt46 prináša špičkovú funkčnosť, ku ktorej prispievajú praktický dizajn, spoľahlivé podnikové zabezpečenie a možnosti správy, ako aj možnosti pripojenia pomáhajúce k vyššej produktivite práce. Vylepšené bezpečnostné funkcie ako HP Sure Start a Sure View Reflect[8] umožňujú používateľom pracovať kdekoľvek, navyše bez obáv, že si z obrazovky prečíta informácie nepovolaná osoba alebo že BIOS ich počítača napadne hacker. Toto zariadenie osadené mobilnými procesormi AMD Ryzen™ PRO radu 4000 s pamäťou DDR4-2666 a bežiace na OS Windows 10 IoT alebo HP ThinPro[9] si vďaka vysokému výkonu dokáže pri multitaskingu poradiť aj s veľkým pracovným zaťažením. Vďaka technológii Wi-Fi 6 môžu používatelia zostať v neustálom kontakte s okolitým svetom a napájanie z batérie s vysokou hustotou im umožní udržať produktivitu po celý deň. Kvalitu konferenčných hovorov zvyšuje HD kamera so širokouhlým záberom, ktorá poskytuje ostré a čisté video, mikrofón umiestnený na veku prístroja, ktorý sa postará o to, aby používatelia boli zreteľnejšie počuť, a Audio by Bang&Olufsen, zaisťujúce vynikajúcu kvalitu zvuku aj pri pohybe po pracovisku. Notebook HP mt46 je vybavený kamerou HP Privacy,[10] voliteľným snímačom odtlačkov prstov a funkciou automatického nastavenia jasu[11] pre lepšie zabezpečenie a vyššiu produktivitu.

Mobilný tenký klient HP mt32 s východiskovou hmotnosťou menšou ako 1 kg[12] a obrazovkou s uhlopriečkou 13 palcov zaručuje pracovníkom bezpečnú mobilitu. Toto zariadenie osadené mobilným procesorom Ryzen™ radu 4000[13] a bežiace na OS Windows 10 IoT[14] poskytuje viacvrstvové zabezpečenia, spoľahlivé pripojenie a vysoký výkon – okrem toho za veľmi prijateľnú cenu. Funkcia automatického nastavenia jasu[15] zlepšuje čitateľnosť displeja pri slabom osvetlení a vonku, zatiaľ čo pripojenie WWAN[16] a dlhá výdrž batérie umožňujú používateľom zvládnuť vďaka rýchlemu prístupu k aplikáciám počas dňa veľa úloh, a udržať tak produktivitu na vysokej úrovni, nech ich už cesty zavedú kamkoľvek. Mobilný tenký klient HP mt32 ponúka používateľom integrované funkcie zabezpečenia a ochrany osobných údajov, ako sú HP Sure View Reflect[17] a kamera HP Privacy[18] s krytkou, ktoré chránia informácie na obrazovke pred nepovolanými zrakmi a rozptyľujú obavy z narušenia súkromia.

Tenký klient HP t540 poskytuje pracovníkom v prvej línii bezpečné a kompaktné VDI riešenie pre stolné počítače, ktoré ponúka maximálnu flexibilitu pre umiestnenie v akomkoľvek prostredí a možnosť prispôsobiť sa situácii, keď sa pracovné priestory zmenšujú alebo sa používajú otvorené či viacúčelové pracovné prostredia. Toto robustné zariadenie, určené pre každodenné použitie, osadené procesorom AMD Ryzen™ Embedded R1305[19] a bežiace na OS Windows 10 IoT, zvyšuje produktivitu používateľov tým, že im poskytuje možnosť multitaskingu a efektívnej spolupráce a udržuje ich v spojení s okolitým svetom zásluhou spoľahlivého pripojenia prostredníctvom technológie Wi-Fi 6.[20] Jediný kábel USB-C pripojený k dokovacej obrazovke, ktorá je pripravená aj na budúce technológie, ponúka možnosť zbaviť pracovný stôl zbytočných káblov a poskytuje pracovným priestorom profesionálny a úhľadný vzhľad.

 

Spoločnosť HP tiež predstavila HP ThinPro 7.2, svoj OS novej generácie zameraný na prácu v cloude, ktorý bol vytvorený za účelom poskytovania flexibilného a bezpečného cloudového prostredia. Používatelia sa môžu bezproblémovo a bez prieťahov pripojiť cez VDI alebo cloud prostredníctvom niektorej významnej jednotnej komunikačnej platformy podľa svojej voľby. A IT organizácie môžu pomocou najnovších vylepšených bezpečnostných funkcií, ako je SecureBoot Signing, zabezpečiť bezstarostnú prácu na počítači odkiaľkoľvek.

Dostupnosť a ceny

  • HP Pro c645 Chromebook Enterprise a HP Pro c645 Chromebook budú na Slovensku v predaji od marca 2021 za cenu od 739 Eur.
  • HP Chromebox Enterprise G3 a HP Chromebox G3 budú na Slovensku dostupné od októbra za ceny od 369 a 259 Eur.
  • HP mt46 Mobile Thin Client bude na Slovensku dostupné od októbra za cenu od 669 Eur.
  • HP mt32 Mobile Thin Client bude na Slovensku dostupné od novembra. Cena bude oznámená neskôr.
  • HP t540 Thin Client bude na Slovensku dostupné od novembra. Cena bude oznámená neskôr.
  • HP ThinPro OS 7.2 bude na Slovensku dostupné od decembra.

——————————————————

[1] Viacjadrová technológia bola vyvinutá za účelom zvýšenia výkonu niektorých softvérových produktov. Výhody tejto technológie nemusia byť nutne k dispozícii všetkým zákazníkom a vo všetkých softvérových aplikáciách. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú meniť v závislosti od vyťaženia aplikácie a na konfigurácii hardvéru a softvéru. Číslovanie procesorov AMD neoznačuje taktovaciu frekvenciu.

[2] V cene je zahrnutý jeden upgrade na verziu Chrome Enterprise. Vyžaduje jednorazové nastavenie. Pozri https://support.google.com/a/topic/1409901.

[3] V cene je zahrnutý jeden upgrade na verziu Chrome Enterprise. Vyžaduje jednorazové nastavenie, predplatné, administrátorskú konzolu Google a doménu vašej organizácie. Pozri https://support.google.com/a/topic/60216. Administrátorská konzola Google sa predáva samostatne.

[4] Viacjadrová technológia bola vyvinutá za účelom zvýšenia výkonu niektorých softvérových produktov. Výhody tejto technológie nemusia byť nutne k dispozícii všetkým zákazníkom a vo všetkých softvérových aplikáciách. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú meniť v závislosti od vyťaženia aplikácie a na konfigurácii hardvéru a softvéru. Číselné hodnoty pri modeloch, značkách alebo názvoch produktov Intel nemusia zodpovedať výkonu.

[5] Monitor s rozlíšením 4K sa predáva samostatne a nie je súčasťou balenia. K zobrazeniu v plnom rozlíšení 4K je nutné použiť obsah v rozlíšení 4K.

[6] Predpokladá existenciu bezdrôtového prístupového bodu a pripojenie k internetu, ktoré sú poskytované samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. Špecifikácie pre Wi-Fi 6 (802.11ax) existujú v predbežnej pracovnej verzii a nie sú konečné. Ak sa budú konečné špecifikácie líšiť od navrhovaných, môže to ovplyvniť schopnosť Chromebox komunikovať s ďalšími zariadeniami spĺňajúcimi normu 802.11ax.

[7] Wi-Fi® podporujúce gigabitové rýchlosti je možné dosiahnuť pomocou technológie Wi-Fi 6 (802.11ax) pri prenose súborov medzi dvomi zariadeniami pripojenými k rovnakému routeru. Vyžaduje bezdrôtový router podporujúci kanály so šírkou 160 MHz, ktorý sa predáva samostatne.

[8] Integrovaný obrazovkový filter na ochranu súkromia HP Sure View Reflect je voliteľná funkcia. Tú je potrebné nakonfigurovať pri nákupe. Je navrhnutá tak, aby fungovala v orientácii na šírku.

[9] V operačnom systéme HP ThinPro nie sú k dispozícii všetky funkcie alebo možnosti.

[10] Kamera HD Privacy je k dispozícii iba pri počítačoch vybavených HD alebo IR kamerou a musí byť nainštalovaná už pri výrobe.

[11] K dispozícii iba na paneloch s filtrom HP Sure View.

[12] Hmotnosť sa môže líšiť podľa konfigurácie. WWAN, panely s jasom 250 a 1000 nitov, batéria s kapacitou 53 Wh, podsvietená klávesnica a dva pamäťové moduly SODIMM nie sú k dispozícii pri konfigurácii s hmotnosťou nižšou ako 0,99 kg.

[13] Viacjadrová technológia bola vyvinutá za účelom zvýšenia výkonu niektorých softvérových produktov. Výhody tejto technológie nemusia byť nutne k dispozícii všetkým zákazníkom a vo všetkých softvérových aplikáciách. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú meniť v závislosti od vyťaženia aplikácie a na konfigurácii hardvéru a softvéru. Číslovanie procesorov AMD neoznačuje taktovaciu frekvenciu.

[14] Nie všetky funkcie sú k dispozícii vo všetkých vydaniach alebo verziách OS Windows. Aby mohli systémy plne využívať funkcie OS Windows, môžu vyžadovať upgradovaný, popr. samostatne zakúpený hardvér, ovládače, softvér alebo aktualizáciu systému BIOS. Môžu byť účtované poplatky za poskytovanie internetových služieb a v priebehu času sa môžu objaviť ďalšie požiadavky na aktualizácie. Pozri http://www.windows.com.

[15] K dispozícii iba na paneloch s filtrom HP Sure View.

[16] WWAN je voliteľná funkcia, ktorá vyžaduje konfiguráciu pri výrobe a samostatnú servisnú zmluvu. O pokrytí a dostupnosti vo vašej oblasti sa informujte u svojho poskytovateľa služieb. Podpora technológií 4G LTE nie je k dispozícii u všetkých produktov či vo všetkých regiónoch. WWAN nemožno nakonfigurovať u zariadení s OS HP ThinPro a HP Smart Zero.

[17] Integrovaný obrazovkový filter na ochranu súkromia HP Sure View Reflect je voliteľná funkcia. Tú je potrebné nakonfigurovať pri nákupe. Navrhnutá je tak, aby fungovala v orientácii na šírku.

[18] Kamera HP Privacy je k dispozícii iba pri počítačoch vybavených HD alebo IR kamerou a musia byť nakonfigurované pri nákupe. IR kameru nepodporuje OS HP ThinPro a HP Smart Zero.

[19] Viacjadrová technológia umožňuje zvýšiť výkon vybraných softvérových produktov. Výhody tejto technológie nemusia byť nutne k dispozícii všetkým zákazníkom a vo všetkých softvérových aplikáciách. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú meniť v závislosti od vyťaženia aplikácie a na konfigurácii hardvéru a softvéru. Číslovanie procesorov AMD neoznačuje taktovaciu frekvenciu.

[20] Predpokladá existenciu bezdrôtového prístupového bodu a pripojenie k internetu, ktoré sú poskytované samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 je spätne kompatibilná s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. Špecifikácie pre Wi-Fi 6 (802.11ax) sú v predbežnej pracovnej verzii a nie sú konečné. Ak sa budú konečné špecifikácie líšiť od navrhovaných, môže to ovplyvniť schopnosť notebooku komunikovať s ďalšími zariadeniami spĺňajúcimi normu 802.11ax.