Optimalizujte využitie prázdneho rohu v miestnosti so štýlovou a multifunkčnou kuchyňou

Optimalizujte využitie prázdneho rohu v miestnosti so štýlovou a multifunkčnou kuchyňou

Máte miestnosť, v ktorej vám nevyužitý roh vytvára vrásky na čele a obmedzuje voľný pohyb? Využite ho na zariadenie multifunkčnej kuchyne. Prázdny roh miestnosti môže byť výborným priestorom pre vytvorenie rohovej kuchyne, ktorou nielen využijete každý centimeter malého priestoru, ale mu zároveň pridáte šmrnc a funkcionalitu.

Tu sú nápady na vytvorenie komfortnej a štýlovej rohovej kuchyne.

Rohové kuchyne sú ideálny spôsob, ako využiť každý centimeter priestoru

Štýlové rohové kuchyne sú ideálnym riešením pre optimalizáciu priestoru. Dôvod? Kuchynské jednotky navrhnuté do rohu môžu ponúknuť veľa úložného priestoru a skrytého miesta na spotrebiče. Moderné dizajny často zahŕňajú výsuvné police a šikmé skrinky, ktoré uľahčujú prístup a zároveň využívajú aj tie najnáročnejšie rohové priestory, ktoré by inak boli prázdne.

Jedálenské stoličky s pohodlným sedením

Roh kuchyne môžete využiť aj na vytvorenie jedálenskej časti. Vytvorenie malej jedálenskej oblasti v rohu miestnosti pridáva do priestoru sociálnu dimenziu, ktorej efektivita sa môže zvýšiť výberom pohodlných jedálenských stoličiek. Tie by mali disponovať pevnou konštrukciou, pod ktorú sa podpisuje vhodný materiál. Aj také parametre, ako je výška sedenia a operadla, či počet stoličiek v závislosti od veľkosti stola by ste mali brať pri nákupe do úvahy.

Kvalitné osvetlenie

Asi najväčšou nevýhodou rohových kuchýň je, že môžu trpieť nedostatkom prirodzeného svetla. V takomto prípade je ideálnym riešením inštalácia osvetlenia, ktoré priestor osvieži a dobre presvetlí, aby bola obsluha kuchyne čo najkomfortnejšia.

Svietidlá pod skrinky, moderné závesné lampy alebo LED pásy teda môžu pridať vašej rohovej kuchyni iný rozmer a zabezpečiť, aby bol kút miestnosti dobre osvetlený.

Úložný priestor

Mať v kuchyni dostatok miesta na potrebné veci, je základ jej plnohodnotného využitia. Dosiahnuť sa to dá vytvorením čo najväčšieho množstva úložného priestoru, čo v prípade rohovej kuchyne platí dvojnásobne. Pomôžu vám v tom špeciálne rohové skrinky s výsuvnými košmi alebo výsuvnými policami na skladovanie hrncov, panvíc a iných kuchynských potrieb. Veľmi praktické sú aj rôzne závesné systémy.

Z vyššie uvedeného vyplýva, že pod plnohodnotné využitie inak bezvýznamného rohu v byte alebo dome sa môže podpísať aj vkusne a prakticky zariadená kuchyňa doplnená o všetky potrebné položky.

Zdroj obrázkov:

1.Serghei Starus/Shutterstock.com
2.RYosha/Shutterstock.com