Komplikuje vám ruch veľkomesta harmonické bývanie? Môžete to zmeniť!

Komplikuje vám ruch veľkomesta harmonické bývanie? Môžete to zmeniť!

Život vo veľkomeste so sebou prináša mnoho výhod – rýchly prístup k službám, kultúrnym podujatiam a práci. Avšak, obrovské množstvo ďalších benefitov veľmi často vyvažuje – nekonečný ruch a hluk, ktorý môže vaše harmonické bývanie komplikovať. Našťastie existujú spôsoby, ako tento scenár zmeniť a vytvoriť si v interiéri bytového domu pokojné a tiché prostredie.

Drevená stena: Prírodná a esteticky krásna bariéra rušivého zvuku

Jedným z najefektívnejších spôsobov na zníženie mestského hluku a pouličného ruchu je inštalácia unikátnej drevenej steny. Drevo má vynikajúcu schopnosť absorbovať zvuk a jeho prírodná textúra zároveň pridáva interiéru teplý a príjemný pocit. Takéto obklady tiež môžu slúžiť aj ako dekoratívny prvok, pridávajúc do vášho priestoru eleganciu a štýl.

Hobra: Funkčný spôsob na redukciu hluku

Hobry, známe aj ako drevovláknité dosky, sú ďalším účinným prostriedkom na absorpciu zvuku a elimináciu ozveny v interiéri. Vyberte si Hobru Base 10 s čo najhustejším zložením o hrúbke 10 mm a optimálne výsledky sa dostavia ihneď. Okrem praktického využitia ponúka hobra aj estetickú hodnotu a môže byť rovnako dekoratívnym prvkom ako spomínané drevené lamely.

Príroda ako prirodzený absorbér zvuku

Izbové rastliny nie sú len esteticky príjemné, ale môžu byť aj užitočným prostriedkom na odhlučnenie interiéru. Podľa viacerých výskumov dokážu vysoké hladiny zvuku v interiéri veľmi dobre absorbovať najmä veľkolisté rastliny a tie s hustejšou štruktúrou. Zároveň pridávajú do miestnosti čerstvý vzduch a prírodný dotyk.

Kvalitné závesy, žalúzie alebo koberce

Investícia do kvalitných závesov, vonkajších žalúzií alebo kobercov môže výrazne prispieť k zníženiu ozveny v miestnosti. Záleží od toho, aká časť nehnuteľnosti je na prepúšťanie hluku najviac náchylná. Mäkké materiály a hustá textúra však absorbujú akýkoľvek zvuk, čím minimalizujú nepríjemné ozveny a znižujú vonkajší ruch.

Život v rušnom veľkomeste nemusí znamenať neustále vystavenie sa hluku a stresu. S použitím jednoduchých a efektívnych opatrení si môžete aj v tej najväčšej metropole vytvoriť svoju vlastnú oázu pokoja.

Zdroj obrázkov:

1.YIUCHEUNG/Shutterstock.com

2.Enrika Samulionyte/Shutterstock.com