Ja som smrť. Špičková séria Robert Hunter pokračuje

Ja som smrť. Špičková séria Robert Hunter pokračuje

Ja som smrť je siedmy diel absolútne skvelej série Robert Hunter. Drsné, miestami brutálne a zvrátené detektívky, ktoré vás však chytia a nepustia do posledných strán. Napätie, nečakané zvraty, výborne vykreslené postavy a najmä zápletky patria k tomu najlepšiemu, čo v súčasnosti v tomto žánri vzniká.

Neďaleko losangeleského letiska sa nájde telo dvadsaťročnej ženy unesenej pred siedmimi dňami. Leží na tráve s rozpaženými rukami a nohami od seba, v polohe pripomínajúcej päťcípu hviezdu. Pitva ukáže, že obeť bola mučená a zavraždená mimoriadne vynaliezavým spôsobom.
Prekvapenia však nekončia – vrah sa rád hrá a v tele zanechal odkaz.

Prípadu sa ujíma detektív Robert Hunter zo zvláštneho oddelenia vrážd polície Los Angeles a takmer vzápätí sa objaví druhá mŕtvola. Spolu s Garciom sa púšťajú do boja s časom v snahe čo najrýchlejšie zneškodniť bezcitného predátora, ktorého ovláda temná minulosť a neuhasiteľná túžba zabíjať – veď napokon, on je SMRŤ…

Autor Chris Carter vyštudoval psychológiu a kedysi bol súdnym psychológom. Počas kariéry študoval správanie zločincov, vrátane sériových vrahov. Takže absolútne presne vie, ako vykresliť zločiny a všetko okolo nich tak, že jeho knihy čítate so zatajeným dychom. Aj v novinke Ja som smrť vie, kde má pritlačiť, kde ísť až na okraj, kráčate po ostrí…a potom vás nechá vydýchnuť….aby vás vzápätí šokoval ďalším zvratom.

Carter vie vynikajúco popísať miesto činu, analyzovať jednotlivé stopy a indície, a predkladá nám čitateľom mnohé detaily, ktoré by sme si možno nevšimli. A ktoré majú napokon veľký význam. Áno, jeho príbehy sú do istej miery morbídne a zvrátené. Sérioví vrahovia však nejednajú v rukavičkách a on to vie vystihnúť.

Ubehlo niekoľko sekúnd, kým Audrey odpovedala.
„Nicole, kde je? Šiel hore za Joshom?“
„Nie, stále je v kuchyni.“
„Dobre, Nicole, teraz ma pozorne počúvajte.“ Hlas Audrey znel vážne, ale súčasne sa triasol. „Čo najtichšie a čo najrýchlejšie bežte po Josha a vypadnite z domu. Volám ihneď políciu.“
„Čože?“
„Nicole, ja nemám žiadneho bratranca Marka z Texasu. V byte nad garážou nemáme nikoho. Vypadnite rýchlo z domu… hneď.
Rozum…“
ŽUCH!
„Nicole?“
„NICOLE?“
Spojenie sa prerušilo.