Kozmetika na cesty: Čo všetko si zbaliť, aby ste mali to, čo potrebujete?

Kozmetika na cesty: Čo všetko si zbaliť, aby ste mali to, čo potrebujete?

Cestovanie je opäť na programe dňa mnohých z nás. S tým sa ale spája aj balenie. Niekto ho necháva na poslednú chvíľu, iní sú poctivo pripravení so zoznamom v ruke už niekoľko dní pred odchodom. Čo sa oblečenia týka, nie je balenie zase tak náročné. Ale čo kozmetika?

Zaobstarajte si kozmetickú tašku

Pri balení kozmetiky na dovolenku je základom správna taštička, do ktorej sa vám zmestia všetky potrebné produkty. Zároveň by mala byť aj praktická, aby sa vám v nej dobre hľadalo. Preto je dobré sa najskôr pozrieť na to, čo všetko si chcete vziať so sebou, a podľa toho potom taštičku vyberať. Kozmetický kufrík je ideálny pre tých, ktorí majú veľa vecí alebo chcú mať všetku kozmetiku na jednom mieste. Menšie taštičky sú zase skvelé, pokiaľ chcete mať kozmetiku roztriedenú podľa kategórií.

Tip: Odporúčame si zaobstarať priehľadnú kozmetickú tašku, ktorú využijete najmä pri cestách lietadlom. A navyše v nej hneď uvidíte, kde čo je.

Must-have kozmetika na cesty

Na kozmetické prípravky si kúpte malé priehľadné cestovné fľaštičky, do ktorých produkty prelejete. Ich výhodou je, že majú objem zodpovedajúci povolenému objemu tekutín braných do lietadla, takže nemusíte nič premeriavať a sú znovupoužiteľné. Na pánske aj dámske voňavky potom zvoľte tzv. atomizér teda plniteľný rozprašovač parfumov. Jednoducho do neho parfém prelejete (resp. napumpujete z originálneho flakóna) a nemusíte so sebou brať celé veľké balenie a báť sa, že sa vám flakón v kufri nedaj bože rozbije.

Na čo nezabudnúť pri balení?

V kozmetickej taške na cesty by vám určite nemali chýbať:

  • dezinfekcia,
  • opaľovací krém na telo a na tvár,
  • hydratačný krém,
  • čistiace a odličovacie produkty,
  • krém na ruky,
  • vlasová starostlivosť,
  • sprchový gél,
  • zubná pasta a kefka.

Čo sa týka sprchového gélu a šampónu, je dosť možné, že tieto produkty budú dostupné v hotelovej izbe, preto si to vopred overte, a pokiaľ nie ste zaťažení na svoju obľúbenú značku, potom tieto produkty môžete nechať doma.

K ďalším nevyhnutnostiam potom môžu patriť séra. Dobre pritom zvážte, či naozaj potrebujete všetko, čo používate doma. Vhodné je vziať si univerzálne séra obsahujúce vitamín C, kyselinu hyalurónovú alebo niacínamid, ktoré sú skvelé na regeneráciu aj hydratáciu pokožky po náročnom dni.

Čo sa oplatí mať po ruke, sú pleťové masky. Jednu či dve si do kufra pribaľte. Uvidíte, že za nich budete radi najmä v dňoch, ktoré ste strávili na slniečku a kedy tak vaša pokožka dostala poriadne zabrať.

Pri make-upe stavte na minimalizmus

Pri balení make-upu je dôležité brať do úvahy, kam idete. Pokiaľ plánujete tráviť dovolenku pri mori, naozaj nepotrebujete mať denne na tvári svoj bežný full make-up. Ako základ vyberajte skôr ľahšie verzie, perfektné sú v tomto prípade BB a CC krémy, ktoré v sebe často majú aj SPF (to ale neznamená, že už nepotrebujete samostatný krém s SPF na tvár). Pribaliť si môžete aj blush, rozjasňovač, riasenku a ceruzku či gél na obočie.

Ste ready na svoju ďalšiu cestu? Už viete, kam sa vydáte tentoraz?

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com