Premyslite svoju kúpeľňu do tých najmenších detailov

Premyslite svoju kúpeľňu do tých najmenších detailov

Bratislava, 20. 9. 2022 – Od podomietkových modulov skrytých za stenou, cez vane, sprchovacie kúty a umývadlá, až po zdanlivo malý, ale veľmi dôležitý detail, akým sú batérie. Realizácia novej kúpeľne alebo rekonštrukcia tej súčasnej so sebou prináša celý rad dôležitých rozhodnutí. Čo všetko treba zvážiť a ako vyzerá kompletné riešenie pre kúpeľňu poradí značka Jika.

Ukryté za stenou

Jedno z prvých rozhodnutí, ktoré musíte urobiť, je zvoliť typ toalety. Závesné toalety už dlho nie sú novinkou a sú stále rozšírenejším a uprednostňovanejším riešením oproti klasickým kombiklozetom. Okrem estetického hľadiska totiž ponúkajú aj ďalšie benefity, ako je ľahká údržba alebo možnosť nastavenia výšky umiestnenia. Zvoliť môžete aj kratší variant, keď potrebujete ušetriť priestor. K tomu, aby ste si ich mohli do kúpeľne zaobstarať a nainštalovať, je potrebné zvoliť ten správny podomietkový modul. „Pri voľbe podomietkového modulu je potrebné zohľadniť, kam ho budete inštalovať. V prípade inštalácie do klasickej steny sú vhodné podomietkové moduly na obmurovanie. Pokiaľ ho chcete inštalovať do sadrokartónu, zvoľte moduly s rámovou konštrukciou,“ vysvetľuje Iva Šedivá, vedúca komunikácie spoločnosti Laufen CZ, pod ktorú spadá aj česká značka Jika.

Podomietkový modul BASIC WC SYSTEM je vhodnou voľbou pre závesné klozety na inštaláciu na stenu s nutnosťou obmurovania a využiť ho možno aj pre panelákové kúpeľne. Modul disponuje napúšťacím ventilom s tichým chodom a splachovaním Dual Flush. Umožňuje splachovanie 2/4 l, 3/4,5 l alebo 3/6 l.

WC SYSTEM pre závesné klozety so samonosným oceľovým rámom má ukotvenie na zem a do zadnej steny. Je vhodný aj na inštaláciu do sadrokartónu. Nosnosť konštrukcie je 400 kg, nádržka je izolovaná proti roseniu a modul umožňuje splachovanie 2/4 l, 3/4,5 la 3/6 l.

Podomietkový modul ale nevyužijete len na inštaláciu WC, ale aj na upevnenie umývadiel, bidetov a urinálov na stenu.

Umývadlový systém Jika je určený na predstenovú montáž alebo na montáž do steny suchým procesom. Benefitom je nastaviteľná výška a nosnosť konštrukcie 150 kg.

Kombiklozet, samostatne stojaca alebo závesná toaleta?

Okrem závesných WC môžete siahnuť aj po samostatne stojacich toaletách alebo kombiklozetoch. Pri výbere by ste mali toho premyslieť ale oveľa viac. „Veľký dôraz sa kladie na dizajn WC. Nie je nutné držať sa len oblých tvarov, ale siahnuť môžete aj po tých menej tradičných. Súčasne sa kladie čoraz väčší dôraz na hygienickosť toalety a čoraz väčšej popularite sa tešia rimless klozety,“ uvádza Iva Šedivá.

Technológia rimless, teda splachovanie bez oplachového kruhu, je stále rozšírenejšia. Vďaka šikovnému riešeniu s minimom záhybov totiž dochádza k efektívnemu opláchnutiu misy bez usadzovania baktérií.

Klozet Mio značky Jika s technológiou rimless predstavuje nadčasové riešenie pre každú kúpeľňu. Elegantná konštrukcia bez zbytočných záhybov ale prináša aj ľahšiu údržbu. Technológia splachovania bez oplachového kruhu zabraňuje usadzovaniu baktérií a ďalších nečistôt. Benefitom je úsporné splachovanie 3/4,5 l.

Klozet Cubito Pure značky Jika na prvý pohľad zaujme netradičným dizajnom, ktorý perfektne ladí s ďalším minimalistickým vybavením série Cubito Pure. Popri vydarenom dizajne ale nadchne aj maximálnou pohodlnosťou a úsporným splachovaním 3/4,5 l.

Všetko pre dokonalú očistu

Ďalším krokom v rozhodovaní je voľba umývadla, vane a sprchovacieho kúta. To so sebou často prináša obvyklú dilemu, či vaňu alebo sprchovací kút? Pri rozhodovaní by ste mali zvážiť, aký priestor máte k dispozícii, aký je váš životný štýl a zvoliť takú cestu, ktorá bude reflektovať vaše potreby. Myslieť by ste mali tiež na to, aby vám vybavenie poskytlo funkčné riešenie a aby spolu jednotlivé komponenty ladili. Možnosťou v tomto ohľade môžu byť kúpeľňové série jednej značky. Tie sú navrhované tak, aby ponúkli dostatočnú variabilitu, ale zároveň máte s nimi istotu, že neurobíte krok vedľa a svoju kúpeľňu neprekombinujete.

Dizajn umývadla Cubito Pure vychádza z najmodernejších trendov. Na prvý pohľad zaujme geometrickými líniami a atraktívnym minimalistickým dizajnom. V ponuke je hneď niekoľko veľkostí umývadiel vrátane dvojumývadla, takže sa perfektne prispôsobí vašej kúpeľni.

Sprchové steny Pure značky Jika povznesú každodenné sprchovanie na výnimočný zážitok. Vďaka svojmu nadčasovému dizajnu a predovšetkým variabilite, ktorú ponúkajú, sa perfektne prispôsobia takmer každej kúpeľni. Sklá majú hrúbku 8 mm, a navyše sú ošetrené povrchovou úpravou JIKA perla Glass, ktorá značne zjednodušuje ich údržbu.

Ten najpohodlnejší kúpeľ si vychutnáte vo vani Cubito Pure značky Jika. Tá upúta pozornosť nielen svojím netradičným dizajnom, ale aj kvalitným spracovaním. Vyrobená je zo 100 % akrylátu, čo zaisťuje jej stálofarebnosť a tiež ľahkú údržbu.

Aby všetko malo svoje miesto

Neoddeliteľnou súčasťou každej kúpeľne je aj nábytok, ktorý by vám vždy mal poskytnúť dostatok priestoru na uskladnenie všetkých vecí, ktoré nemusia byť na očiach. Pri jeho výbere sa riaďte štýlom svojej kúpeľne a tiež sledujte, či je vhodný na použitie v kúpeľni. Kúpeľňový nábytok by mal byť odolnejší voči opotrebovaniu a vzdušnej vlhkosti. Jedine tak vám bude slúžiť dlhé roky.

Kúpeľňový nábytok Cubito s minimalistickým čistým dizajnom perfektne dopĺňa ďalší sortiment zo série Cubito Pure značky Jika. Dostupný je v príjemnom drevodekore alebo nestarnúcej bielej farbe. Jeho benefitom je kvalitné prevedenie a veľká variabilita. V ponuke sú umývadlové skrinky, dosky pod umývadlá alebo závesné skrinky.

Kúzlo v detaile

Rozmerovo menším, ale veľmi podstatným prvkom v kúpeľni, sú batérie. Pri správnom výbere totiž môžu perfektne doladiť celkový štýl kúpeľne a byť pomyselnou čerešničkou na torte. Moderné kvalitné batérie vám navyše pomôžu aj s úsporou vody. „Základom sú kvalitné kartuše, pri ktorých máte istotu, že nedôjde k skorému opotrebovaniu a k pretekaniu vody. Štandardom sú potom aj perlátory, ktoré vodu prevzdušňujú a tiež šetria,“ dopĺňa Iva Šedivá.

Batérie Mio-N si obľúbite pre ich nevšedný elegantný dizajn. Ich prednosťou sú kvalitné keramické kartuše a úsporný perlátor Neoperl s prietokom 5,7 l/min, vďaka čomu šetrí vodu. Majú aj funkciu nastaviteľnosti smeru prúdu vody. Batérie sú kompletizované a testované v továrni značky Jika v Znojme.

Batérie Cubito-N vynikajú netradičným geometrickým dizajnom. Vďaka kombinácii okrúhleho tela a hranatej ovládacej páky navyše perfektne ladia so všetkými tvarmi umývadiel. Umývadlové batérie sú k dispozícii v troch výškach. Batérie disponujú kvalitným perlátorom s prietokom vody 5 l/min a keramickými kartušami, ktoré zaisťujú plynulý a jemný chod.