Taliansko, ktoré stojí za hriech! Povedzte buongiorno Mixitellám Premium z lieskových orieškov z Piemontu

Taliansko, ktoré stojí za hriech! Povedzte buongiorno Mixitellám Premium z lieskových orieškov z Piemontu

Taliansko, ktoré stojí za hriech! Povedzte buongiorno Mixitellám Premium z lieskových orieškov z Piemontu

Praha, 13. 9. 2022 – Zabudnite na všetky lieskovoorieškové krémy a maslá, ktoré ste ochutnali pred touto dokonalosťou. Tieto poháriky vás totiž chytia a nepustia. Hriešne dobré oriešky z Piemontu sa prikotúľali až do Mixit a tam bolo o ne náležite postarané. Z talianskych fešákov na zahryznutie sa stali prémiové Mixitelly v 4 variantoch a jednej degustačnej sade pre pôžitkárov, ktorí chcú ochutnať všetko.

Chrumkavé, šťavnaté a podľa odborníkov tie najlepšie na svete – lieskové oriešky z Piemontu nie sú skrátka len tak niekto. Keď sa títo chutní taliansky fešáci objavili pri Mixit peciach, jednalo sa s nimi v rukavičkách. Po ľahkom opražení nasledovala masáž taká dlhá, že sa oriešky samým blahom rozpustili na krém. A aký! Skvelo sa rozotiera, jeho hodvábna konzistencia je dokonalá do jogurtov a na müsli, ale parádu spraví aj na palacinkách, zmrzline alebo v smoothie.

Vysoký podiel orieškov, žiadny palmáč

Keď máte skvelú základnú surovinu, čo viac by ste potrebovali? Každý pohárik je plný lieskových orieškov, ktoré sa pýšia ochranným označením I.G.P.. Vraj to znamená Indication of Geographic Protection, v tomto prípade ale skôr Impozantne Gurmánska Pochúťka. V každej príchuti zažijete vlastný kúsok Talianska:

Lieskový oriešok z Piemontu zložením neurazí ani športovcov, je 100 % prírodný, bez laktózy a neuveríte, ale nie je ani ničím dosládzaný (naozaj nie je, za to dáme ruku do pece).

Lieskový oriešok z Piemontu, 300 g, 10,62 €, Zloženie: pražené jadrá lieskových orieškov z Piemontu I.G.P. 100 %

Radšej trochu nugátu? Do tejto verzie v Mixit pridali kakaový prášok, plnotučné mlieko, trochu trstinového cukru a extraktu z vanilky. Ako topping na zmrzlinu? Geniálne!

Lieskový oriešok z Piemontu s mliekom a kakaom, 200 g, 7,46 €, Zloženie: pražené jadrá lieskových orieškov z Piemontu I.G.P. 50 %, trstinový cukor, kakaový prášok, plnotučné sušené mlieko, emulgátor: sójový lecitín; prírodný extrakt z vanilky planifolia a tahitensis so semenami 

Keď orech stretne kakaový prášok, vznikne prémiová Mixitella Fondán tmavá čokoláda. Zjesť pohárik na posedenie nie je v tomto prípade žiadny problém.

Lieskový oriešok z Piemontu s fondánom, 200 g, 7,46 €, Zloženie: pražené jadrá lieskových orieškov z Piemontu I.G.P. 50 %, trstinový cukor, kakaový prášok, emulgátor: sójový lecitín; prírodný extrakt z vanilky planifolia a tahitensis so semenami 0,3 %

Tento pohárik budete brázdiť lyžičkou ako neúnavný gondolier benátsky kanál. Zákernosť v podobe karamelu, vanilky a lieskových orieškov je skvelá jednoducho len tak na lyžičku do pusy, má ale jednu zásadnú nevýhodu. Záhadne zmizne už za pár dní.

Lieskový oriešok z Piemontu s karamelom, 200 g, 8,29 €, Zloženie: pražené jadrá lieskových orieškov z Piemontu I.G.P. 50 %, trstinový cukor, plnotučné sušené mlieko, kakaové maslo, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitín; prírodný extrakt z vanilky planifolia a tahitensis so semenami

Čo ak je fondán lepší ako karamel? Alebo bude nugát na palacinke lepší ako samotný oriešok?  Prečo to riskovať, keď ich môžete mať všetky. Na to predsa degustačné sady sú. V tejto sa môžete tešiť na 9 ochutnávkových pohárikov všetkých 4 prémiových mixitellých variantov.

Darčeková degustačná sada miniMixitell Premium, 243 g, 15,02 €

Orieškové zdravo sa tváriace maslá vás väčšinou chuťovo nepresvedčili? S vynášaním súdov ešte počkajte. Táto dobrota si vás totiž natrie na chleba. Alebo vy ju?