Drevo v kúpeľni – nádych prírody aj elegancie

Drevo v kúpeľni – nádych prírody aj elegancie

Bratislava, 13. 07. 2022 – Aby ste sa v kúpeľni cítili príjemne, jej dizajn je rovnako dôležitým aspektom ako jej praktickosť. Len správne zvoleným štýlom a harmóniou prvkov vytvoríte tú pravú atmosféru domova, v ktorej sa budete cítiť uvoľnene. Už dlhšiu dobu sa teší veľkej obľube dekor dreva a niet divu. Do kúpeľne vnesie pocit tepla, a zároveň ladí s takmer akýmkoľvek štýlom.

Drevený dekor môžete do kúpeľne zakomponovať hneď niekoľkými spôsobmi. Môžete siahnuť po obkladoch a dlažbe imitujúcich drevo alebo po prírodných doplnkoch. Skvelou a obľúbenou voľbou je aj nábytok. „Drevený dekor je univerzálny a nadčasový, takže je vhodný do akýchkoľvek typov priestorov. Či už do malých kúpeľní, alebo naopak, aj do tých priestorovo väčších. Zároveň ho možno jednoducho zladiť s rôznorodými dizajnovými štýlmi, a to aj vďaka pestrej palete odtieňov,“ uvádza Iva Šedivá, vedúca komunikácie spoločnosti Laufen CZ, pod ktorú spadá aj česká značka Jika.

Vlastnosti kúpeľňového nábytku

Ak zvažujete zaobstaranie nábytku, siahnite vždy po takom, ktorý je určený na použitie vo vlhkom prostredí kúpeľne. „Oproti ostatným miestnostiam v dome alebo byte panujú v kúpeľni pomerne špecifické podmienky. Nie je výnimkou, že v kúpeľni nie je okno a tým aj možnosť lepšieho odvetrávania. Aby vám nábytok vydržal dlho funkčný aj krásny, je potrebné, aby bol odolný proti vzdušnej vlhkosti, a zároveň aj proti mechanickému poškodeniu,“ dopĺňa Iva Šedivá. Dodáva, že obe tieto vlastnosti spĺňa HPL povrch, ktorý používa aj značka Jika. Odolnosť nábytku Jika voči vlhkosti podporujú aj ABS hrany lepené PUR lepidlom, ktoré sú súčasne vysoko odolné aj proti mechanickému poškodeniu.

Elegantný dub

Nábytok Cubito značky Jika je vyrobený v príjemnom drevodekore dub, ktorý svojím prevedením s výraznou štruktúrou vzbudzuje dojem skutočného masívu. Elegantný jednoduchý dizajn nábytku je nadčasový a poteší ako priaznivcov prírodného štýlu, tak aj nadšencov minimalizmu. Benefitom nábytku sú veľkorysé úložné priestory, ktoré ponúka. Taktiež aj jeho variabilita, vďaka ktorej poskytuje vhodné riešenie pre každý typ kúpeľne. Okrem dizajnu poteší nábytok aj svojím precíznym spracovaním. Disponuje kvalitnými pojazdmi s plnovýsuvom a brzdou dovierania a dverovými pántami, ktoré sú testované na 20 tisíc cyklov. Samozrejmosťou sú ABS hrany lepené PUR lepidlom na zaistenie maximálnej odolnosti nábytku voči vlhkosti.

Príjemný jaseň

Nábytok Mio-N v drevodekore jaseň, ktorý vzbudzuje pocit ozajstného dreva, pôsobí jemným dojmom, vďaka ktorému v kúpeľni vytvorí príjemnú relaxačnú atmosféru. Harmonický dizajn je navyše umocnený aj absenciou úchytiek vďaka systému push to open. Súčasťou sú skrinky pod umývadlo, vysoké skrinky a tiež dosky pod umývadlové misy. Spolu so špeciálnymi skrinkami vytvárajú praktický a zároveň veľmi elegantný dizajnový prvok. Samozrejmosťou je odolnosť nábytku proti vzdušnej vlhkosti aj proti mechanickému poškodeniu.

V drevodekore jaseň je vyhotovený aj nábytok z kúpeľňovej série Deep by JIKA. Jednoduché skrinky s dizajnovými hliníkovými úchytkami, ktoré sú umiestnené na hrane skriniek, je možné perfektne kombinovať s ďalším kúpeľňovým vybavením. V ponuke sú tiež vysoké skrinky, ako aj skrinky pod umývadlo, takže vám poskytnú dostatočný úložný priestor na všetky nevyhnutnosti.