Hľadáte luxus a exotiku za dostupné ceny? Absolvujte dovolenku v Turecku

Hľadáte luxus a exotiku za dostupné ceny? Absolvujte dovolenku v Turecku

Napriek stále pretrvávajúcim obavám o našu vlastnú bezpečnosť, je tu opäť čas dovoleniek, na ktorých si môžeme svoje unavené telo dobre zrelaxovať. Mnohí si však počas tohto obdobia chcú dopriať to najlepšie, no vysoké ceny exotických dovolenkových rezortov im to nedovoľujú. Na dovolenke v Turecku si ale môžete užívať luxusnej dovolenky koľko len chcete.

Tento „raj v Stredozemnom mori si získava čoraz viac priaznivcov a dôvodov je hneď niekoľko. Čítajte ďalej a zistíte, čo všetko hovorí v prospech letnej dovolenky v Turecku.

Optimálna turistická infraštruktúra

Nechcete na dovolenke len vylihovať na pláži a spoznávať mestá a zároveň vidieť niečo z krajiny? V Turecku je to vďaka dobrej infraštruktúre jednoduché. Krajina oceňuje svojich turistov najmä v tomto ťažkom období, a preto ponúka prepracovanú sieť verejnej dopravy.

Vďaka zdieľaným taxíkom, takzvaným dolmušským autobusom, sa dostanete z bodu A do bodu B rýchlo a lacno. V niektorých prípadoch vám na cestovanie týmto spôsobom stačí euro či dve. Mnohé hotely vám navyše ponúkajú možnosť návštevy pamiatok vďaka širokej ponuke jednodňových výletov, na ktoré by ste sa mali vybaviť pohodlnými letnými šatami.

Top destinácia pre každého

Slniečkári, nočné sovy, záujemcovia o históriu a gurmáni – každý typ dovolenky je tu v dobrých rukách. Samozrejme  aj všetci milovníci wellness si tu prídu na svoje.  Turecko je veľmi rozmanité a na základe toho aj ponúka rôzne príležitosti na relax! Napríklad svetoznáme kúpele.

Gurmánov poteší množstvo kulinárskych skvostov! Mnohým z vás hneď napadne (döner) kebab, ale to je len jedno jedlo z mnohých. Krajina ponúka oveľa viac! Miestna kuchyňa sa vyznačuje dlhou históriou! Jedlá sú primerane rozmanité . Od sladkých dezertov až po výdatné hlavné jedlá, sa tu váš zmysel pre chuť dostane na novú úroveň!

Pohostinnosť miestnych obyvateľov

Veľmi známe turecké príslovie „Prídeš ako cudzinec a odídeš ako priateľ“ by pohostinnosť miestnych nevedelo opísať lepšie. Otvorenosť voči iným ľuďom je súčasťou tureckej mentality. A aj z praxe vám to môžeme len potvrdiť. Nálada na dovolenke v Turecku je výborná, plná zdvorilosti i priateľskosti miestnych obyvateľov.

Samozrejme, dôvodom je aj fakt, že mnoho obyvateľov Turecka z turizmu žije. Všimnete si to najmä vtedy, keď sa dostanete do rozhovoru s miestnymi obyvateľmi – čistá pohostinnosť! Takže na dovolenke v Turecku sa nepríjemných situácií obávať nemusíte.

Veľké a čisté pláže plné horúceho slnka

Turecko je pre dovolenkárov obľúbené aj z dôvodu celoročne na relax pri mori vyhovujúcej teploty. Podobne ako vo vzdialenejšej a rovnako obľúbenej Hurghade, aj v Turecku si môžete naplánovať a užiť dovolenku zhruba od apríla do októbra. Príležitostí na aktívny relax je tu dosť po celý rok, takže ak nemáte nárok na dovolenku teraz, môžete navštíviť Turecko aj počas jesene.

Nájdete tu nádherné obrovské hotelové komplexy, veľa bazárov a v nich luxusného oblečenia. Určite budete mať aj dosť príležitostí na spoznávanie miestnej histórie či otestovanie vodných športov.

Zdroj obrázka: Pikoso.kz/Shutterstock.com