Po sérii Na úteku a Na love je tu novinka Zadrž dych

Po sérii Na úteku a Na love je tu novinka Zadrž dych

Talentovaná autorka Michala Ries vstúpila na slovenskú literárnu scénu skvelou romantickou sériou Na úteku, ktorá sa stretla s mimoriadnym čitateľským ohlasom. Jej nový román Zadrž dych opäť ponúka pútavé čítanie o tom, aké zložité sú mužsko-ženské či rodinné vzťahy a aká tenká je hranica medzi láskou a nenávisťou.

Marína vie, aké je žiť v temnote, pozná chuť pohŕdania a zloby. Z okov minulosti sa jej však podarilo vyslobodiť a žije obyčajný život, v ktorom je konečne šťastná.

Jej duševnú rovnováhu naruší príchod nového kolegu Marcela – minulosť a prítomnosť sa nebezpečne pretnú a jej pokojný život je zrazu v ohrození. Marcel ju totiž pozná z minulosti a má na ňu ťažké srdce. „Správa sa k nej odporne, neustále ju uráža a ponižuje, až to vyústi do čudnej scénky: Marína zistí, že Marcelovi nejaký starý známy poslal video, na ktorom je Marína pri sexe s dvomi mužmi,“ popisuje Michala Ries.

Marína donúti Marcela pozrieť si to s ňou a popisuje mu, ako sa pritom cítila. Ukáže mu úplne iný pohľad na akt, ktorý nebol aktom vášne, ani žiadneho citu…
Marcel sa začína na ňu pozerať iným pohľadom, ide do hĺbky, snaží sa ju pochopiť…a zrazu jej dvorí. Je láskavý, trpezlivý a pozorný, no Marína sa s ním nechce zapliesť.

Dokáže mu odolať? Alebo podľahne mužovi, ktorý pozná jej temnú minulosť?

Zadrž dych je román o predsudkoch a odsúdení. O tom, že veci sú častokrát inak, ako sa na prvý pohľad zdajú a že aj keď zmeníme od základov svoj život, niektorí ľudia nás vždy budú vidieť len cez optiku svojich spomienok a nedajú nám druhú šancu.

Zadrž dych sa venuje hneď niekoľkým veľmi vážnym témam, no zároveň autorka krásne popísala nehu, láskavosť a nádej.

 

Milan Buno, knižný publicista