V PREDAJNIACH KAUFLANDU SA VYZBIERALO 42 TON POTRAVÍN PRE ĽUDÍ V NÚDZI, ĎALŠÍCH 12 TON VENOVAL REŤAZEC

V PREDAJNIACH KAUFLANDU SA VYZBIERALO 42 TON POTRAVÍN PRE ĽUDÍ V NÚDZI, ĎALŠÍCH 12 TON VENOVAL REŤAZEC

Zbierku Pomáhame potravinami zorganizoval Kaufland už po ôsmy raz v spolupráci so Slovenským Červeným krížom 14. októbra pri príležitosti Svetového dňa výživy.

Tak ako po iné roky, aj tentoraz mohli zákazníci počas celého dňa vo všetkých predaniach reťazca na Slovensku nakúpiť nielen pre seba, ale aj pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Do zbierky sa zapojilo viac ako 16-tisíc darcov. Trvanlivé potraviny priamo na mieste odovzdávali dobrovoľníkom Slovenského Červeného kríža (SČK) a tiež dobrovoľníkom z radov zamestnancov Kauflandu. Aj tentoraz boli svedkami mnohých situácií, ktoré ich príjemne prekvapili. Zákazník zo Senca daroval až 100 kg potravín, iný starší pán zasa okrem nákupu do zbierky obdaroval dobrovoľníčky kyticou ružičiek. Mamička šiestich detí venovala nákup s úsmevom a slovami: „Možno raz tiež budem potrebovať pomoc.“

„Vďaka nezištnej podpore tisícov ľudí, ktorým nie je ľahostajný osud iných, môžeme podať pomocnú ruku tým, ktorí ju naozaj potrebujú – viacdetným rodinám, osamelým rodičom s deťmi, seniorom aj sociálne slabším. Dúfame, že balík potravín, z ktorého si môžu pripraviť niekoľko jedál, im v neľahkej situácii aspoň trochu pomôže,“ hovorí Zuzana Rosiarová Kesegová, generálna sekretárka SČK.

Z darovaných trvanlivých potravín zástupcovia SČK pripravili vyše 3 500 balíkov, ktoré poputujú k jednotlivcom aj rodinám v ťažkej životnej situácii.

„Na Slovensku je, žiaľ, stále mnoho ľudí, ktorí potrebujú pomôcť. Preto nás teší, že naša zbierka potravín sa pre zákazníkov Kauflandu stala tradíciou a zapája sa do nej stále viac darcov. Patrí im za to naša veľká vďaka,“ konštatuje Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.

ZAUJÍMAVOSTI O ZBIERKE POTRAVÍN

  • Zbierka Pomáhame potravinami sa koná už od roku 2014.
  • V minulom roku ju prerušili opatrenia spojené s pandémiou, no Kaufland venoval 12 ton potravín pre ľudí v núdzi.
  • Do tohtoročnej zbierky sa zapojilo vyše 845 dobrovoľníkov, ktorí spolu odpracovali viac ako 6 000 hodín.
  • Najviac sa vyzbieralo cestovín (8 901 kg), múky (7 278 kg) a ryže (5 514 kg).
  • V hojnej miere zákazníci venovali aj strukoviny, sušené ovocie, piškóty a keksy.
  • Od začiatku projektu sa celkovo vyzbieralo vyše 340 ton potravín, z ktorých sa pripravilo viac ako 18 800 balíkov.