Pozrite sa, aké pochúťky dnes vyrábajú pre domácich miláčikov

Pozrite sa, aké pochúťky dnes vyrábajú pre domácich miláčikov

Pre domácich miláčikov chceme to najlepšie. Keď na nás uprú prosebné pohľady, sme ochotní im dať do misky čokoľvek priamo z nášho stola. Okrem čokolády im však môžu uškodiť aj iné potraviny, ktoré pokladáme za bežné, preto by sme stravu pre psíkov a mačičky mali nechať na profesionálov.

Zvieratká majú radi pevný režim a pravidelné dopĺňanie energie. Občas im však doprajme aj spestrenie v podobe novej príchute granúl alebo nezvyčajnej dobrôtky. Čo všetko sa dnes pre domácich miláčikov vyrába? Napríklad toto!

Granule bez obsahu obilnín s kontrolovanými surovinami

Podobne ako ľudia, aj domáce zvieratá ľahšie trávia stravu bez obsahu lepku. Preto medzi najpopulárnejšie patria granule bez obsahu obilnín. Viac priestoru v nich dostáva čerstvé mäso, napríklad kuracie, morčacie či bravčové. Výrobcovia používajú suroviny z overených zdrojov.

Napríklad, Dog’s Chef granule sú charakteristické svojou chutnosťou a výraznou vôňou, ktorá je dosiahnutá prirodzenými surovinami a nie farbivami, konzervantmi alebo ochucovadlami. Šťavnaté mäso je spracované spolu so zeleninou a čerstvými bylinkami. Váš psík si môže dopriať napríklad kuracie stehná s hráškom a mrkvou s prídavkom petržlenovej vňate. Kompletná zdravá večera!

Granule s obsahom rýb

Rybie mäso a rybí tuk sú zdrojom mastných kyselín, ktoré prispievajú nielen k celkovému zdraviu, ale aj k dlhovekosti. Preto patria rybacie granule pre psov k tomu, najlepšiemu, čo svojim domácim miláčikom môžete dopriať. Dobre sa v nich rozpúšťajú aj vitamíny. Ak obsahujú zároveň zeleninu, do ich krvi a tela bude vstrebaných veľa výživných látok. Menej návštev u veterinára a spokojný psík je snom každého majiteľa veselého chlpáčika.

Najčastejšie používané ryby sú tuniak a losos, ale medzi obľúbené patria aj makrela a pstruh. Tieto granule sú často používané aj ako diétna strava pre psíky, keď potrebujú zhodiť nejaké to kilo alebo majú zdravotné problémy.

Granule plné zeleniny

Nielen pre psích vegetariánov! Pre psy a mačky je prirodzené jesť stravu s obsahom mäsa, ale zelenina ich udržiava v dobrej kondícii. Vo väčšine prípadov je skombinovaná s mäsom, rybami a rôznymi koreninami. Do krmiva sa pridáva napríklad, brokolica, špargľa pre starších psov, mrkva, petržlen alebo hrášok zase do granúl pre šteniatka. Výrobcovia sa vyhýbajú zemiakom, pretože obsahujú veľa škrobu. Dôležitá je čerstvosť a jednoduché spracovanie. Zelenina sa rýchlo kazí, preto je potrebné dávať si pozor na obsah umelých konzervantov.

Konzervy s nezvyčajným obsahom

Ako majiteľ psíka či mačky ste určite zvyknutý na konzervy, po ktorých sa len tak zapráši. Zvieratká milujú šťavnaté jedlo, preto im spestrite stravu aj menej zvyčajnými príchuťami.

Približne ročný pes ocení teľacie mäso v kombinácii s hruškami a hrachom. Keď už je jeho žalúdok dostatočne vyvinutý a pripravený na trávenie – najmä vo fáze, kedy máte pocit, že je pes stále hladný a iba čaká na moment, kedy mu nasypete jedlo do misky – môžete zvoliť aj mäso z divej zvery. Napríklad, jelenie mäso s červenou repou alebo rôzne kombinácie divej zvery, ako je jeleň s kačacinou, alebo kačacie a prepeličie mäso a vnútornosti. Staršie psíky si zas môžu pochutnať na celých šprotách.

Zdravé prídavky, ktoré by ste v jedle pre zvieratká nečakali

Na koniec sme si nechali zopár vychytávok. V jedle pre zvieratká môžete nájsť napríklad brusnice, ktoré im pomáhajú udržiavať zdravé močové cesty. Skvelým prídavkom sú rôzne druhy húb, ktoré spolu s inými lesnými plodmi alebo čiernou jarabinou prinášajú do stravy stopové prvky. Vitamínovou a aromatickou bombou v zvieracom krmive sú aj šípky a bylinky, ktoré sú väčšinou posekané nadrobno.